Kääriäinen Suomen puolustuksesta: Asevelvollisuuden merkitys luultua suurempi

24:46

Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Seppo Kääriäinen kommentoi Suomen puolustuskykyä.

– Kyllä se (Suomen puolustuskyky) uskottava on – on hyvä, että se on pidetty vaikeista ajoista huolimatta uskottavalla tasolla. Meillähän on omanlaisemme puolustusratkaisu, joka perustuu asevelvollisuuteen. Se on salainen aseemme, sen merkitys on paljon, paljon isompi kuin mitä luullaankaan, Seppo Kääriäinen sanoo Studio55.fi-lähetyksessä.

– Ulkomailla se kyllä tiedetään – sitä kummastellaan, mutta myös kunnioitetaan. Mielestäni siitä pitää pitää kiinni. Mutta ainainen ongelmahan on se, ettei varustukseen tahdo olla riittävästi voimavaroja, siis rahaa.

Nato-jäsenyyden suhteen Suomen tulisi Kääriäisen mukaan toimia kuten tällä hetkellä on päätetty.

– Pidetään se linja, mikä meillä on hallitusohjelmaan kirjoitettu, eli ei haeta jäsenyyttä. Ollaan kumppaneita, ollaan sen kanssa yhteistyössä ja pidetään myös yllä mahdollisuutta hakea (jäsenyyttä), jos tilanne sitä vaatii – jos valtionjohto sellaiseen ajatukseen tulisi.

Onko Venäjä Suomelle uhka?

– Venäjä on meille iso naapuri, tunnemme sen historiasta, vaikeita vaiheita – myös loistavia yhteistyöaikoja. Pidetään realistinen suhtautuminen Venäjään yllä. Presidentti Niinistö sekä pääministeri Sipilä ovat mielestäni näyttäneet sitä tietä, jolla tavalla Venäjään tulee suhtautua, Kääriäinen sanoo.

Miten Kääriäinen kommentoi Venäjän epäilevää suhtautumista Naton toimintaa kohtaan? Millaisena Kääriäinen näkee Suomen poliittisen tilanteen tällä hetkellä? Katso koko haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja