Entinen SM-liigatähti uunotti Hannes Björnistä – tämä taistelu maistui ranskalaiselle: "Hauskaa"

Charles Bertrand iski maalillaan Ranskan vielä tiukkaan taisteluun Suomea vastaan jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen ottelun kolmannessa erässä. SM-liigasta takavuosilta tuttu hyökkääjä nautti Hannes Björnistä vastaan viemästään väännöstä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ranska mylläsi Suomen puolustuksen väsyksiin kaksiminuuttisella ylivoimapyörityksellään ja myllytys Leijonien alueella jatkui vielä reilut 40 sekuntia jäähyn jälkeen. Lopulta Florian Chakiachvili passasi kiekon maalille, jossa Charles Bertrand oli irronnut Hannes Björnisen vartioinnista ja jatkoi limpun uuniin. Osuma kavensi tilanteeksi jännittävästi 3–4, kun kolmatta erää oli vielä vajaat 11 minuuttia jäljellä.

– Pelasimme pitkän ylivoiman ja minun vaihtoni taisi olla yli kaksi minuuttia. Olin vähän väsynyt. Maalilla oli hyvä taistelu ja sain hyvän syötön "Chakilta" (Chakiachvili). Yritin vain ohjata sen verkkoon, suomeakin puhuva Bertrand kuvaili MTV Urheilulle.

Katso maali ylälaidan videolta.

Vaikka Bertrand sanoi olevansa väsynyt, Björninen mahtoi olla vielä väsyneempi.

– En tiedä. Hän on hyvä taistelija. Se oli hauskaa, ranskalainen sanoi.

Turnauksen parasta

Ranska löi Leijonille Tampereella urhoollisesti kampoihin ja aloittikin ottelun sähäkästi. Chakiachvili yllätti pienestä kulmasta Suomen maalia vartioineen Emil Larmin, kun peliä oli takana vasta minuutti ja neljä sekuntia.

– Se tuli vähän ulkoa, mutta minusta koko joukkue oli valmis pelaamaan alusta lähtien. Saimme palkinnon siitä, Bertrand koki.

Ranska taipui lopulta lukemin 3–5 Sakari Mannisen naulattua ottelun päätösosuman tyhjään rysään. Leijonat ei ollut kuitenkaan pelillisestikään ylivertainen.

– Yritimme olla vahvoja mailoillamme taisteluissa, pelata yksinkertaisesti, laittaa kiekot ulos ja hyödyntää paikkamme. Se oli kova peli, Bertrand kertoi joukkueensa reseptiksi.

Esitys oli Bertrandin papereissa Ranskalta turnauksen tähän asti paras. Joukkueella on kolme tappiota ja yksi voitto.

– Kaikki olivat henkisesti läsnä ja valmiita. Niin meidän täytyy mennä joka peliin.

Vaikka Leijonat on osoittautunut kisojen alussa haavoittuvaiseksi, Bertrand pitää hallitsevaa mestaria niin vaarallisena kuin ennalta ajateltiin.

– Suomi osaa voittaa. He ovat myös aina valmiita suuriin peleihin. Lasken heidät yhä suosikiksi.

Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla" 1:32
Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla."

"Tampereella kotini"

Kuutta eri SM-liigaseuraa urallaan edustanut, viimeisimmäksi Suomen pääsarjassa Tapparassa kausina 2019–22 tahkonnut Bertrand seurajoukkuekiekkoilee nykyään Saksan DEL-liigassa ERC Ingolstadtissa, mutta hänestä tuntuu hienolta olla jälleen Suomessa.

– Tampereella on kotini. Minulla on myös perhettä Suomessa.

Kaksinkertaisella Suomen mestarilla on myös selvillä, mitä hän haluaa täällä tehdä, kun turnausurakka on ohi.

– Mennä golfaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat