Käänteentekevä muutos: FBI suhtautuu nyt eläinten kaltoinkohteluun kuten henkirikoksiin

Eläinsuojeluaktivisteilla on syytä hymyyn, sillä Yhdysvalloissa suhtaudutaan eläinrääkkäystapauksiin entistä vakavammin.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi eli FBI on lisännyt eläinrääkkäyksen A-luokan törkeisiin rikoksiin henkirikosten ja tuhopolttojen rinnalle.

Tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien tietoa eläinten kaltoinkohtelusta on alettu syöttää NIBRS-tietokantaan, jota FBI käyttää pitääkseen kirjaa erilaisista rikoksista.

FBI:n uusi tapa ei vain vähennä eläinten kaltoinkohtelua, vaan se voi myös auttaa tunnistamaan väkivaltaisuuteen taipuvaisia ihmisiä, kertoo Christian Science Monitor. Psykologiset tutkimukset osoittavat nimittäin, että liki 70 prosenttia väkivaltarikollisista on aloittanut rikollisen uransa rääkkäämällä eläimiä. 

FBI jakaa eläinrääkkäystapaukset neljään kategoriaan: laiminlyöntiin, tarkoitukselliseen pahoinpitelyyn ja kidutukseen, organisoituun pahoinpitelyyn, kuten kukko- tai koiratappeluihin, sekä eläinten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. 

Eläinrääkkäys on jo törkeä rikos 13 osavaltiossa sekä Washington, DC:ssä, mutta aiemmin oli mahdotonta päästä käsiksi eläinrääkkäjien toimintamalleihin, koska rikoksia ei kirjattu mihinkään yleiseen tietokantaan.

Lähde: Vice News

Lue myös:

    Uusimmat