Mainos

Jyväskylän seudun talonostajat varovaisia

MTV Uutisten selvityksessä Jyväskylän seutu edusti omakotitalokaupassa maan keskiarvoa. Myymättä jäi 61 prosenttia vuosi sitten esitellyistä omakotitaloista. 

Tiedot eivät yllätä OP-Kiinteistökeskuksen Jyväskylän toimitusjohtajaa Janne Särkkää. OP-Kiinteistökeskus on itsekin tilastoinut kiinteistökauppaa. Omakotitalokaupan pahin syöksy näyttää Jyväskylän seudulla taittuneen tänä keväänä.

- Kauppojen määrä on viime vuoteen verrattuna noussut selkeästi, mutta täytyy muistaa, että takana on huonoja vuosia, Särkkä sanoo.

Piristymisen merkkejä näkyy kahden huonon kauppavuoden jälkeen. 

Pyynti- ja myyntihinnan erotus on Jyväskylässä ollut sekin maan keskivertoa, noin 10 prosenttia.

- Ostajat ymmärtävät markkinatilanteen. Paniikkia ei ole eli ostajat ja myyjät ovat aiempaa kärsivällisempiä. Hinnat ovat pysyneet vakaina, Särkkä sanoo.

Isoja taloja paljon tarjolla

Selvityksessä oli mukana seitsemän taloa, joiden hinnat olivat yli 300 000 euroa. Kaupan meni vain yksi, jonka hinnasta tingittiin yli 110 000 euroa. Kaikki muut yli 300 000 euron omakotitalot jäivät myymättä. 

– Jyväskylään on rakennettu 2000-luvulla paljon uusia alueita ja isojen myyntikohteiden määrä on kasvanut. Moni ostaja on kuitenkin pudottanut toiveitaan. Jos ennen etsittiin noin 350 000 euron hintaista omakotitaloa, nyt saatetaan etsiä 250 000 euron taloa, Särkkä sanoo.

Jyvässeudulla omakotitalot kävivät parhaiten kaupaksi Muuramessa. Siellä yhdeksästä vuosi sitten esitellystä omakotitalosta on myyty viisi.

- Muurame on yrittäjävetoinen kunta, jolla on vahva, oma identiteetti ja positiivista energiaa, Särkkä sanoo.

Jyväskylän kaupungin alueella kauppa kävi selvästi nihkeämmin, sillä vain joka kolmas taloista löysi ostajan. 

Jyväskylän seudulla vuosi sitten esittelyssä olleista taloista 13 on yhä myynnissä. Hintapyynnöt eivät ole laskeneet viime vuodesta merkittävästi, enimmillään alle 30 000 euroa.

Jyväskylän seutu:

talot57
myyty22
myymättä35
yhä myynnissä13


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.