Jyväskylän MM-rallissa meno muuttui levottomaksi – Elokapinan mielenosoittajien päälle ruiskutettiin eläimen ulosteelta haisevaa nestettä

Rauhallisesti alkanut rallipäivä Jyväskylässä kääntyi iltaa kohti levottomaksi. Komisario Jari Lindholm Sisä-Suomen poliisista kertoo STT:lle, että häiriötä ovat aiheuttaneet erityisesti humalassa olevat henkilöt.

–  Meillä on monet partiot kiinni tehtävillä tälläkin hetkellä, Lindholm totesi iltakahdeksan maissa.

Ympäristöliike Elokapinan järjestämä laillinen protesti joutui Jyväskylässä hyökkäyksen kohteeksi, kun kuusi henkilöä ruiskutti vesipyssyillä eläimen ulosteelta haisevaa nestettä mielenosoittajien päälle.

Poliisin tiedotteen mukaan henkilöt otettiin kiinni poliisilain perusteella ja asiasta aloitetaan esitutkinta rikosnimikkeillä poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen, laiton naamioituminen, lievä vahingonteko ja lievä pahoinpitely.

Elokapinan protesti oli suunnattu ralli- ja autoteollisuutta vastaan, minkä lisäksi liike syyttää Suomen MM-rallia viherpesusta.

Tuuli uhkaa viedä yleisön teltat

Tämän kesän Suomen MM-rallin suosion yhdeksi syyksi on arvioitu se, että Kalle Rovanperä on hallinnut viime ajat rallikisoja.

–  Ehkä voisi luonnehtia niin, että Rovanperä vetää kisaa markkinointipäällikkönä, rallin lehdistöpäällikkö Sami Kolsi arvioi.

Ralli päästiin aloittamaan hyvässä, joskin tuulisessa säässä, mutta viikonlopun aikana on luvassa myös vettä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan seudulla ropisee ainakin lauantaina iltapäivällä.

Tänään tuuli oli niin navakkaa, että päivystävä meteorologi suositti rallivieraita kiinnittämään telttansa jämäkästi tai jättämään ne suosilla pystyttämättä.

Katso pääkuvan videolta: Kalle Rovanperän penkkanojauksesta syntyi hilpeä hetki.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat