Mainos

Jyväskylän mielenosoittajien puolustama afgaaniperhe pääsi poliisin säilöstä – palautuspäätös pysyy

Karkoitettavaksi määrätty afgaaniperhe on vapautettu poliisin säilöstä. Perheen säilöönotto aiheutti Salmenrannan vastaanottokeskuksessa mielenosoituksen, joka kärjistyi niin pitkälle, että poliisi käytti kaasua tilanteen rauhoittamiseksi.

Rikoskomisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista kertoo, että perhe on päästetty säilöstä jonkin aikaa sitten. Hänen tietojensa mukaan perheen tilanne ei käännytyksen osalta ole kuitenkaan muuttunut. Perheeseen kuuluu isän ja äidin lisäksi kahdeksan kuukautta vanha lapsi.


Luoto kertoo, että perhettä odotti maastapoistolento, johon nämä oli tarkoitus laittaa lyhyen säilöajan jälkeen. Jotkin seikat eivät kuitenkaan olleet kunnossa maasta poistoon, joten henkilöitä ei ollut enää järkevää pitää säilössä. Luoto ei tarkenna, millaisista seikoista oli kyse. Yleisellä tasolla syynä voivat olla esimerkiksi vastaanottajamaan toivomat lisäselvitykset, ilmenevät sairaudet, uudet hakemukset ynnä muut.

– Silloin tällöin käännyttämiset keskeytyvät eri syistä, hän toteaa.

Luodon mukaan poliisi pyrkii pitämään säilössäoloajat mahdollisimman lyhyinä. Esimerkiksi rikoksia tehnyt henkilö voi olla syytä pitää säilössä, mutta muissa henkilöissä käytetään hänen mukaansa muita turvaamistoimenpiteitä, kuten ilmoittautumis- tai asumisvelvollisuutta tai matkustusasiakirjojen haltuun ottoa.

– Säilö on se raskain keino. Pyritään kohtuulliseuuden käyttöä. Jokainen tapaus on yksilöllinen ja siinä tehdään harkintaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.