Jyri Ojansivun sketsihahmo syntyi erikoisen ajatusleikin kautta – tästä syystä Heimo Herkkä on ammatiltaan meteorologi

Jyri Ojansivu kertoo MTV Uutisille miten Heimo Herkkä -sketsihahmo syntyi.

Lauantaina koitti odotettu hetki, kun upouudet sketsihahmot esiteltiin Putouksen 14. tuotantokauden avausjaksossa.

Ensimmäistä kertaa sinisen Putous-paidan ylleen vetänyt näyttelijä Jyri Ojansivu esitteli katsojille Heimo Herkkä -nimisen sketsihahmonsa.

Meteorologina työskentelevä Heimo on merisäätä kertoessaan selkeäsanainen ja tyyni, mutta heti sään luettuaan hänen arka luonteensa pääsee valloilleen. Näin ollen Heimo kommunikoi usein huutaen ja toistelee Missä!? Tässä!? Merisää -hokemaa.

Ojansivu kertoo MTV Uutisille, että idea hahmosta syntyi erilaisia ammatteja pohtiessa.

– Joskus aikanaan ajattelin, että mitkä on semmoisia ammatteja, joissa ei ole soveliasta että ihminen huutaa. Erittäin monen mutkan, uudelleen kirjoittamisen ja epäonnistumisen kautta hänestä tuli tällainen, Ojansivu paljastaa.

Ojansivu pääsi heti Putouksen ensimmäisessä jaksossa näyttämään improvisaatiotaitonsa, kun hänet äänestettiin Tuomio-osiossa kauden ensimmäiseen Näytön paikkaan.

Näytön paikassa Ojansivu pääsi suorittamaan syöttösanalaulun, jonka nimeksi valikoitui katsojien ehdotusten perusteella "Villi viidakon kutsu".

Näyttelijä suoriutui annetusta tehtävästä ansiokkaasti.

– Ehkä se oli taitoa, ehkä se oli selviytymistä. Minä nautin siitä kyllä. Tykkään improvisaatiosta ja vähän tämmöisistä paineisista tehtävistä, hän kertoo.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka Heimo Herkkä esitteli itsensä!

Putous mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.30.


Lue myös:

    Uusimmat