JYPillä aivan uusi nimi nosti päätään – SaiPan tähti purkautui: "Ollut ala-arvoista"

Maalikooste: SaiPa - JYP 2:39
Maalikooste: SaiPa - JYP

JYPin epäonneksi valtatie 13 vie joukkueen jääkiekkoliigassa vieraspeleihin vain Mikkeliin ja Lappeenrantaan. Muualta JYP ei ole tällä kaudella vierasvoittoa hakenut, mutta lauantaina napsahti kolmas vierasvoitto. SaiPa hyytyi tappioon 2–4. 

SaiPa esitti yhden kaikkien aikojen sulamisista johdettuaan avauserän jälkeen 2–0 ja pelattuaan toisessa erässä kymmenen minuuttia ylivoimaa. SaiPan maalivahti Matej Tomekilla oli kahden erän jälkeen koossa vasta viisi torjuntaa, mutta rangaistuslaukauksella osunut Brad Lambert ja JYPin kauden seitsemännen alivoimamaalin tehnyt Jani Siekkinen nostivat vieraat rinnalle. Voittomaalin ohjasi päätöserässä Jarkko Immonen.

– Pääsy Liigaan pelaamaan on ollut minulle erittäin iso juttu. Avausmaalin tekeminen alivoimalla oli ehdottomasti bonusta. Kiekko menee muistoksi varmaankin vanhemmilleni Raumalle. Siellä äänekoskelaislähtöinen isäni (Timo Siekkinen) varmasti tärisi jännityksestä peliä seuratessaan, totesi KeuPasta lainalla JYPissä oleva sentteri Siekkinen, 23.

– Ylivoimamme on ollut tällä kaudella ala-arvoista. Siinä onnistuminen ratkaisee nykyisin monia pelejä ja antaisi happea, mutta nyt voi vain katsoa eteenpäin, kuittasi SaiPan kapteeni Jarno Koskiranta.

Etelä-Karjalassa koronaviruksen aiheuttama yleisörajoitus on 20 henkeä. SaiPa yritti myydä JYP-otteluun viiden hengen aitiopaketteja, muttei saanut yhtään kaupaksi. Seuraavaan arkipeliin, tiistaina Ässiä vastaan, aitiot ovat loppuunmyytyjä.

Lue myös:

    Uusimmat