Kärkipään seura Ilves sukeltaa rajulla tavalla, TPS:lle täydellinen viikonloppu – näin SM-liigassa pelattiin lauantaina

Jääkiekon SM-liigassa lauantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua. Vaasassa Ilveksen ongelmat jatkuivat, kun taas TPS täydensi loistavan viikonloppunsa.

Ennen lauantain kierrosta Ilves oli hävinnyt neljä edellisistä viidestä ottelustaan. Nihkeä meno jatkui Vaasassa, kun Sport oli parempi lukemin 2–0. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Michael Keränen ja Roope Talaja.

Nihkeästä viime aikojen saldosta huolimatta Ilves on yhä sarjassa kolmantena.

Lappeenrannassa JYP teki väkevän nousun ottelussa SaiPaa vastaan. Kotijoukkue karkasi avauserässä jo 2–0-johtoon.

Brad Lambert kavensi rangaistuslaukauksesta ja Jani Siekkinen tasoitti liigauransa ensimmäisellä osumallaan.

Kolmannessa erässä Jarkko Immonen ja Patrik Puistola viimeistelivät JYPin 4–2-voittolukemat.

Kuopiossa TPS jatkoi maukkaiden vierasvoittojen sarjaa. TPS haki perjantaina kolme pistettä Kärppien luota (1–2).

Lauantaina KalPa karkasi ensin johtoon, kun Juuso Könönen osui läpiajosta – komean aloituskuvion jälkeen.

TPS:n kultakypärä Josh Kestner toi toisessa erässä vieraat tasoihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin TPS:n Mikael Pyyhtiä iski voittomaalin.

Loppuhetkillä Petteri Wirtanen iski vielä kiekon tyhjiin. TPS:lle 3–1-voitto.