JYP-tähti hurmoksellisessa vireessä – Pelicans hävisi taas, TPS ei vieläkään

Tuomareilta harvinainen ratkaisu SM-liigan huippupelissä – paha jäähy peruttiin, koutsit kuumana 1:25

Jääkiekon SM-liigassa väännettiin pisteistä kuudella paikkakunnalla perjantain kunniaksi. Lahden Pelicansin tuska syvenee, TPS jatkaa ilman tappioita. JYPin Jerry Turkulainen on takonut älyttömät pisteet kolmeen otteluun ja hurjasteli tänäänkin.

Turkulainen on takonut kolmeen edelliseen peliin massiiviset 3+7=10 tehopistettä. Perjantaina hän ahmi lukemat 1+2, kun JYP voitti KalPan voittolaukauksien jälkeen Kuopiossa 4–3. Turkulainen on pistepörssin kärjessä 11 pisteellä. JYPin Juuso Puustinen teki voittolaukauskisassa melkoisen tempun: hän onnistui maalinteossa neljä kertaa.

JYP tekee 2-3 maalin ylivoimalla 1:11
Tämä maali oli Jerry Turkulaiselle kymmenes piste kolmeen otteluun!

Ilves voitti HIFK:n kuumassa perjantaiväännössä Tampereella. Oula Palve onnistui kahdesti voittolaukauksilla ja varmisti 3–2-voiton. HIFK:n Aron Kiviharju iski ottelussa uransa ensimmäisen Liiga-maalin. HIFK:n saama vieraspiste on vasta historian ensimmäinen, jonka joukkue raapii Nokia Arenalta.

HIFK tekee 1-1 maalin 1:03
Aron Kiviharjulta jämäkkä veivi! Liiga-uran avausmaali on komeaa katsottavaa

Yhtenä mestarisuosikkina kauteen lähteneen Lahden Pelicansin tuska näyttää kasvavan. Joukkue hävisi kotonaan Sportille lukemin 2–4. Tappio on lahtelaisille jo kolmas peräkkäinen. Kotijoukkue lähti päätöserään 2–1-johdossa, mutta Risto Dufvan rivistöt ojentuivat kolmen maalin merkeissä päätöserässä.

Pussinokkien puolustaja Michal Jordan ajettiin ulos ottelun toisessa erässä, kun hän taklasi Johan Sundströmiä päähän. Pelicansilla on seitsemän ottelun jälkeen kasassa vasta kuusi pistettä.

Pelicansin tshekkitähti kiehahti taas! Ulosajo tästä päätöötistä 2:30

Turun Palloseura jatkaa edelleen ainoana joukkueena ilman tappiota. Runkosarjan kuudennessa ottelussa turkulaiset olivat jo sillassa Ässiä vastaan, mutta Aarne Talvitie tasoitti ottelun, kun minuutti oli jäljellä kolmannessa erässä. Petrus Palmu raastoi ratkaisun jatkoajalla ylivoimalla.

TPS tekee 3-2 maalin ylivoimalla 1:23
TPS ei vain häviä! Kultakuuppa Petrus Palmu viimeistelee upean nousun jatkoajalla

Ilves on sarjan kärjessä, se on pelannut yhdeksän ottelua ja saalistanut 15 pistettä. TPS:llä on sama määrä pisteitä, mutta otteluita vasta kuusi. TPS:llä on kolmen pisteen voittoja yksi vähemmän, joten sijoitus on toinen.