JYP aloitti CHL:n upeasti – seuraavaan peliin isoja muutoksia

Champions Hockey Leaguen kahdella voitolla startannut JYP säästelee avainmiehiään harjoitusotteluissa.

Viime kaudella European Trophyn voittanut JYP aloitti eurokannun puolustamisen vakuuttavalla tavalla. Hurrikaanijoukkue kaatoi kotonaan Salzburgin ja Klotenin komeillen I-lohkon ykkösenä kahden ottelukierroksen jälkeen.

Paperilla JYP on heikentynyt viime kaudesta erityisesti puolustuksen osalta, joten voittoisa alku uudessa huippusarjassa oli päävalmentaja Marko Virtasen mieleen.

– Näistä kahdesta pelistä saatu tieto on arvokasta. Avasimme hyvin, mutta kyllä meillä on kova lohko. Salzburgilla on käytössään pohjaton säkki rahaa ja myös Kloten on erittäin laadukas, Virtanen arvioi MTV Sportille.

– Tämän lisäksi HV71 mainostaa itseään Euroopan parhaana seurana, joten kovassa seurassa ollaan, Virtanen jatkoi.

JYPin urakointi CHL:ssä jatkuu reissulla Keski-Eurooppaan. 5. syyskuuta edessä on vierailu Salzburgin kotiluolassa ja kahta päivää myöhemmin Klotenin luona.

Ennen CHL-pelien jatkumista JYP pelaa kaksi harjoitusottelua. KalPaa ja Pelicansia vastaan jyväskyläläisten kokoonpano muuttuu rajusti CHL-otteluista.

– Jo viime vuodesta opimme sen, että eurosarja vie mennessään. Koko ajan pelataan voitosta eikä ole mahdollisuutta kokeilla uusia juttuja.

– Silloin emme voineet peluuttaa meidän omia junnuja ja JYP-Akatemian pelaajia. Nyt kokeillaan eri asioita ja peluutetaan nuoria. Se on näiden treenipelien isoin juttu, Virtanen alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat