Jymy-yllätys! Game of Thronesin tekijät luovat uuden Star Wars -elokuvasarjan

Disney on palkannut Game of Thrones -sarjan luojat käsikirjoittamaan ja tuottamaan uuden Star Wars -elokuvasarjan.

Disney tiedotti tiistaina laajentavansa Star Wars-universumiaan palkkaamalla supersuositun Game of Thrones -sarjan luojat käsikirjoittamaan uuden elokuvasarjan.

The Walt Disney Co kertoi tiedotteessaan, että David Benioff sekä D.B. Weiss tulevat käsikirjoittamaan ja tuottamaan uudet elokuvat. 

Uudet elokuvat eivät tule liittymään Skywalkerin saagaan tai vastikään julkaistuun Rian Johnsonin ohjaamaan trilogiaan. Julkaisupäivämääriä tai juonellisia yksityiskohtia ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Lucasfilmsin puheenjohtaja Kathleen Kennedy kommentoi tiedotteessa, että Benioff ja Weiss ovat todellisia monitahoisten hahmojen mestareita. 

– He hallitsevat tarinoiden syvyyden ja mytologian rikkauden, jotka tulevat rikkomaan rajoja sekä rohkeasti kehittämään Star Warsia tavoilla, jotka ovat mielestäni äärimmäisen jännittäviä.

Toimitusjohtaja Bob Igerin mukaan Disney kehittelee paraikaa myös muutamaa Star Wars -televisiosarjaa yhtiön tulevalle suoratoistopalvelulle. 

Kaksi maailmaa sekoittuu

Disney tiedotti marraskuussa 2017, että Johnson, joka ohjasi tuoreimman Star Wars -elokuvan The Last Jedi, tulisi käsikirjoittamaan ja ohjaamaan uuden trilogian ensimmäisen osan.

Tiedotteen mukaan uusi trilogia esittelee hahmoja sekä maailmoja, joita ei olla koskaan aikaisemmin nähty valkokankailla. 

Yhtiö on aikaisemmin sitoutunut tekemään kolme erillistä Star Wars -elokuvaa Skywalkerin saagan ulkopuolelta. Trilogiaan sisältyy vuoden 2016 Rogue One sekä kevään 2018 tuleva julkaisu Solo: A Star Wars Story.

Game of Thrones -fantasiasarja perustuu kirjailija George R. R. Martinin romaaneihin. Sarja on äärimmäisen suosittu ympäri maailman ja se on voittanut lukemattoman määrän palkintoja. Sarjan seitsemännellä kaudella oli viime vuonna pelkästään Yhdysvalloissa 30 miljoonaa katselijaa. Game of Thronesin viimeisen kauden on määrä tulla julki vuonna 2019. 

Benioff ja Weiss kommentoivat tiistaina, että he ovat olleet pitkään todellisia Star Wars -faneja. 

– Kesällä 1977 matkustimme kaukaiseen galaksiin, josta olemme unelmoineet siitä lähtien. Olemme erittäin kunnioitettuja tästä mahdollisuudesta, hieman kauhuissamme vastuusta ja erittäin innoissamme projektin aloittamisesta heti, kun Game of Thronesin viimeinen kausi on valmis. 

Solo: A Star Wars Story -elokuvan traileri 1:31

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat