Ohjaajatähti paljasti Han Solosta kertovan elokuvan nimen – ensi-ilta toukokuussa 2018

Ron Howard paljasti tulevan Star Wars -elokuvan nimen Twitterissä.

Harrison Fordin Tähtien sota -elokuvissa näyttelemästä salakuljettaja Han Solosta kertova elokuva on saanut virallisen nimen. Elokuvan ohjaaja Ron Howard paljastaa Twitterissä julkaistulla videolla tulevan elokuvan  nimen olevan Solo: A Star Wars Story.

Nimi vahvistetaan myös virallisella Star Wars -sivustolla. Sivuilla kerrotaan myös, että Solo: A Star Wars Storyn on määrä saada ensi-iltansa 25. toukokuuta 2018.

Kaunis mieli -elokuvasta (2001) parhaan ohjauksen ja parhaan elokuvan Oscar-palkinnot voittanut Ron Howard on dokumentoinut elokuvan tekemistä sosiaalisessa mediassa. Star Wars -sivustolla koottiin miehen Twitter- ja Instagram-postaukset yhdelle sivulle.

Tähtien sota -elokuvasarjan tapahtumia edeltävään aikaan sijoittuvassa niin sanotussa spin off -elokuvassa seurataan nuoren Han Solon seikkailuja. Solon roolissa nähdään Alden Ehrenreich ja muissa rooleissa muun muassa Emilia Clarke, Paul Bettany ja Woody Harrelson.

Myös Chewbaccaa näytellyt suomalainen Joonas Suotamo nähdään elokuvasivusto IMDB:n mukaan elokuvassa.

Edellinen Star Wars -spin-off-elokuva Rogue One: A Star Wars Story sai ensi-iltansa vuonna 2016. Seuraava Tähtien sota -elokuva The Last Jedi saapuu elokuvateattereihin 15. joulukuuta.

Ohjaajat vaihtoon

Star Wars -maailmassa on vaihdettu runsaasti ohjaajia viime vuosina. Han Solosta kertovan elokuvan ohjaajiksi oli kiinnitettty alun perin muun muassa 21 Jump Street- ja 22 Jump Street -elokuvien (2012 ja 2014) sekä Lego-elokuvan (2014) ohjaajakaksikko Phil Lord ja Chris Miller.

Elokuvan kuvaukset käynnistyivät kaksikon johdolla tammikuussa 2017, mutta viime kesäkuussa Lord ja Miller kuitenkin luopuivat ohjauspestistään luovien erimielisyyksien vuoksi.

Ensimmäiset neljä Star Wars -elokuvaa ohjanneen George Lucasin tuotantoyhtiö tiedotti kesällä myös, että Colin Trevorrow ei ohjaakaan vuonna 2019 ensi-iltansa saavaa Star Wars: Episode IX -elokuvaa.

Trevorrow'n kiinnitys elokuvan ohjaajaksi julkistettiin elokuussa 2015. Tiedotteen mukaan Jurassic World -hittielokuvan ohjaaja Trevorrow'n ja Lucasfilmin näkemykset elokuvasta erosivat toisistaan.

Lue myös:

    Uusimmat