Star Wars -maailmassa kuohuu – jälleen yksi ohjaaja ulos megasuositusta elokuvasarjasta

Star Wars -imperiumia hallinnoiva Lucasfilm-tuotantoyhtiö tiedottaa, että Colin Trevorrow ei ohjaakaan elokuvasarjan yhdeksättä osaa.

Star Wars -maailmassa tapahtuu kummia. Ensimmäiset neljä Star Wars -elokuvaa ohjanneen George Lucasin tuotantoyhtiö tiedotti eilen tiistaina, että Colin Trevorrow ei ohjaakaan vuonna 2019 ensi-iltansa saavaa Star Wars: Episode IX -elokuvaa.

Trevorrow'n kiinnitys elokuvan ohjaajaksi julkistettiin elokuussa 2015. Tiedotteen mukaan Jurassic World -hittielokuvan ohjaaja Trevorrow'n ja Lucasfilmin näkemykset elokuvasta erosivat toisistaan.

– Yhteisen päätöksen myötä Lucasfilm ja Colin Trevorrow eivät jatka yhteistyötä Star Wars: Episode IX -elokuvan parissa. Colin on ollut hieno yhteistyökumppani koko projektin ajan, mutta visiomme projektista ovat erilaiset, tiedotteessa sanotaan.

– Toivotamme Colinille hyvää jatkoa ja tiedotamme lisää elokuvasta pian.

Kahden jo julkistetun jatko-osan, Suomessa ensi-iltansa 13. joulukuuta 2017 saavan Star Wars: The Last Jedin ohjaaja on Rian Johnson. Joulukuussa 2015 ensi-iltansa saaneen Star Wars: The Force Awakens -elokuvan ohjasi J.J. Abrams.

Kesäkuussa uutisoitiin Han Solosta kertovan Star Wars -spin-off-elokuvan ohjaajavaihdoksesta. Ohjaajiksi oli kiinnitettty alun perin muun muassa 21 Jump Street- ja 22 Jump Street -elokuvien (2012 ja 2014) sekä Lego-elokuvan (2014) ohjaajakaksikko Phil Lord ja Chris Miller.

Elokuvan kuvaukset käynnistyivät kaksikon johdolla tammikuussa 2017, mutta kesäkuussa Lord ja Miller kuitenkin luopuivat ohjauspestistään luovien erimielisyyksien vuoksi.

Projektin otti haltuun Kaunis mieli -elokuvasta (2002) parhaan ohjaajan ja parhaan elokuvan Oscar-palkinnot pokannut ja näyttelijänä Richie Cunninghamin roolista 1970-luvun Onnen päivät -tv-sarjassa muistettava Ron Howard, 63.

– Olen äärimmäisin kiitollinen päästessäni lisäämään oman jälkeni Star Wars -universumiin. Olen ollut fani toukokuusta 1977 lähtien, ohjaaja twiittasi.

Han Solo -elokuvan ensi-ilta on tämän hetken tiedon mukaan 25. toukokuuta 2018.

Lue myös:

    Uusimmat