Matkustajalautalla massiivisia teknisiä ongelmia Itämerellä – 335 ihmistä kyydissä

Vakava tekninen vika aiheutti hätäoperaation matkustajalautalla Itämerellä 0:58

Matkustajalautalla on pahoja teknisiä ongelmia Itämerellä, kertoo uutistoimisto Reuters. Aluksi uutistoimisto kertoi laivan olevan tulessa, mutta tämän hetken tietojen mukaan laivalla vaikuttaisi olevan vain isoja teknisiä ongelmia.

Aiemmin Reuters kertoi, että laivalla on tapahtunut räjähdys konehuoneessa, jonka jälkeen siellä olisi syttynyt tulipalo.

Lautan kyydissä on Aftonbladetin mukaan 293 matkustajaa ja 42 miehistön jäsentä.

Reuters kertoo, että lautta on tällä hetkellä ilman sähköä. Tanskalaisen lauttayhtiö DFDS tiedottaa, että lautalla nähtiin savua ja siellä tuntui värähdys, mutta aiemmasta ilmoituksesta poiketen siellä ei ollut tulipaloa. Liettuan armeija oli aiemmin ilmoittanut aluksen olleen tulessa.

Ei tiedettävästi henkilövahinkoja

Laivayhtiö DFDS tviittasi ennen kello kuutta Suomen aikaa tilanteen laivalla olevan hallinnassa. Yksikään matkustaja ei ole loukkaantunut, eikä laivalla olevien henkilöiden evakuointia katsota välttämättömäksi.

Matkustajat on siirretty turvalliseen osaan alusta, jonka moottorit on sammutettu.

Lautta oli matkalla Saksan Kielistä Liettuan Klaipedaan ja sijaitsee tällä hetkellä noin 135 kilometrin päässä Venäjälle kuuluvan Kaliningradin rannikosta.

Mediatietojen mukaan alus on vuonna 2010 Tanskassa rakennettu Regina Seaways -matkustajalautta.

Pelastustöihin osallistuu pelastajia sekä Venäjältä että Liettuasta. Asiasta on tiedottanut Liettuan asevoimat.

02.10.2018 kello 16:54. Artikkelia on päivitetty. Uusimpien tietojen mukaan laivalla on teknisiä ongelmia tulipalon sijaan. Lisätty tietoja laivalla sattuneesta onnettomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat