Mainos

Norjassa merihätään joutunut risteilyalus saapui satamaan yli 900 helpottunutta ihmistä matkassaan

2:51

Merihätään joutunut risteilyalus on saapunut satamaan Molden kaupungissa Länsi-Norjassa. Satamaan kokoontunut väkijoukko otti aluksen vastaan aplodein.

Viking Sky -risteilyalukseen tuli eilen iltapäivällä moottorivika ja se joutui merihätään kovassa aallokossa. Aluksella oli lähes 1  400 matkustajaa ja miehistön jäsentä, mutta heistä osa evakuoitiin eilisen ja tämän päivän aikana. Satamaan saapuessa aluksella oli yhä yli 900 ihmistä.

Viranomaisten mukaan suurin osa matkustajista aikoo pysyä laivassa siihen asti, kunnes he pääsevät kotimatkalle. Aluksen omistava Viking Ocean Cruises on kertonut, että matkustajat lennätetään kotimaihinsa.

Aallot jopa 15-metrisiä

Alkuperäisen matkasuunnitelman mukaan Tromssasta Pohjois-Norjasta matkaan lähteneen aluksen piti saapua Stavangeriin Etelä-Norjassa tänään.

Norjan viranomaisten mukaan merihädässä oli ainekset vakavaan onnettomuuteen. Tilannetta vaikeutti se, että myös rahtilaiva joutui merihätään samalla alueella eilen.

–  Samaan aikaan samalla alueella oli kaksi vakavaa tehtävää. Aallot olivat pahimmillaan 12–15 metriä korkeita ja tuuli myrskylukemissa, kertoi poliisipäällikkö Hans Vik tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Uhrien joukossa noin 90-vuotias nainen

Aluksesta evakuoiduista 17 vietiin sairaalaan. Vakavia vammoja sai kolme ihmistä. Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan pahiten loukkaantuneet ovat noin 90-vuotias nainen ja kaksi noin 70-vuotiasta miestä.

Kansallisuuksiltaan laivan matkustajat ovat pääosin brittejä, yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, australialaisia sekä uusiseelantilaisia. Suomalaisia ei tiedetä olleen risteilyllä.

Norjalaismedian mukaan myös merihätään joutuneen Hagland Captain -nimisen rahtilaivan yhdeksänhenkinen miehistö saatiin evakuoitua. Miehistön jäsenet ovat kotoisin Norjasta, Puolasta ja Filippiineiltä.

Rahtialus on ankkuroituna merelle, ja se on määrä hinata satamaan olosuhteiden salliessa.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja