Helsinkiin matkalla ollut risteilyalus ajanut karille Tukholman edustalla – useita viranomaisia paikalla

Suomeen matkalla ollut Princess Anastasia on ajanut karille Tukholmassa – meripelastusjohtaja kertoo, mitä onnettomuudesta tiedetään nyt 7:34

Princess Anastasia -matkustajalaiva on ajanut karille Tukholman liepeillä. Asia vahvistetaan MTV Uutisille Turun meripelastuskeskuksesta.

Expressenin mukaan kenenkään ei ainakaan toistaiseksi tiedetä loukkaantuneen.

Alus oli matkalla Tukholmasta Helsinkiin, ja sen jälkeen sen oli määrä jatkaa Pietariin.

Suur-Tukholman pelastuslaitokselta kerrotaan Expressenille, että aluksella oli ollut sähkökatko. Paikalla on Expressenin mukaan useita viranomaisia, ja esimerkiksi poliisi varmistaa maissa, että pelastustyöntekijät saavat tehdä työnsä rauhassa. Paikalla on myös hinaaja.

SVT:lle puhuneen apulaispelastusjohtajan mukaan tilanne on laivalla rauhallinen.

"Alus oli pimeänä"

Mediat kertovat, että hälytyksen meripelastukselle teki silminnäkijä, joka oli huomannut laivan poikenneen tavanomaiselta reitiltään.

– Saimme hälytyksen kello 18.12 yksityishenkilöltä, joka näki risteilyaluksen poikkeavan normaalilta reitiltään ja suuntaavan kohti Lidingöä. Henkilö näki, että alus oli pimeänä, mikä viittaa sähkökatkoon aluksella. Olemme olleet yhteydessä alukseen. Kaikki on rauhallista eikä loukkaantuneita ole, apulaispelastusjohtaja Isac Östman meri- ja ilmapelastuskeskuksesta kertoo SVT:lle.

Meripelastuskeskuksen tiedottaja Emelie Boyd kertoo SVT:lle, että aluksella on yli tuhat ihmistä. Tapahtumien kulku ei ole vielä tiedossa, mutta viranomaiset selvittävät tapahtuneen syitä parhaillaan.

Aluksen omistaa Moby SPL. Se perustettiin 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät. 

Lue myös:

    Uusimmat