Noin 90-vuotias nainen loukkaantui vakavimmin norjalaisristeilijällä – Norjan viranomaiset risteilyaluksen merihädästä: Tilanne oli kriittinen

Norjassa risteilyaluksen merihädässä oli ainekset vakavaan onnettomuuteen, viranomaiset sanovat. Viranomaisten mukaan tilanne oli kriittinen, kun Viking Sky -risteilyalukseen tuli moottorivika eilen iltapäivällä ja se joutui merihätään kovassa aallokossa.

Tilannetta vaikeutti se, että myös rahtilaiva joutui merihätään samalla alueella eilen.

–  Samaan aikaan samalla alueella oli kaksi vakavaa tehtävää. Aallot olivat pahimmillaan 12–15 metriä metriä korkeita ja tuuli myrskylukemissa, kertoi poliisipäällikkö Hans Vik tiedotustilaisuudessa.

Nyt tilanne on viranomaisten mukaan hallinnassa. Viking Skyn moottoreista osa saatiin aamuyöllä käynnistettyä, ja aluksen odotetaan saapuvan Molden kaupungin satamaan iltapäivällä neljän maissa Suomen aikaa.

Pahiten loukkaantuneiden joukossa noin 90-vuotias nainen

Viking Skylla oli matkassaan lähes 1 400 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Eilisen ja tämän päivän aikana lähes 500 matkustajaa saatiin evakuoitua.

Evakuoiduista 17 vietiin sairaalaan. Vakavia vammoja sai kolme ihmistä. Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan pahiten loukkaantuneet ovat noin 90-vuotias nainen ja kaksi noin 70-vuotiasta miestä.

Kansallisuuksiltaan laivan matkustajat ovat pääosin brittejä, yhdysvaltalaisia, kanadalaisia, australialaisia sekä uusiseelantilaisia. Suomalaisia ei tiedetä olleen risteilyllä.

Norjalaismedian mukaan myös merihätään joutuneen Hagland Captain -nimisen rahtilaivan yhdeksänhenkinen miehistö saatiin evakuoitua. Miehistön jäsenet ovat kotoisin Norjasta, Puolasta ja Filippiineiltä.

Rahtialus on ankkuroituna merelle, ja se on määrä hinata satamaan olosuhteiden salliessa.

Lue myös:

    Uusimmat