Justyna Kowalczyk lähti ovet paukkuen – lajipomolta kova syytös: "Itse pahensi tilannetta"

Maastohiihtolegenda Justyna Kowalczyk-Tekieli lähti vastikään Puolan ampumahiihtoliiton urheilujohtajan paikalta. Nyt liiton uusi puheenjohtaja Joanna Badacz syyttää puolalaista tilanteen pahentamisesta.

Tapahtuneen taustalla on 17-vuotiaan Darja Dolidovitshin harjoitteleminen Puolan juniorimaajoukkueen kanssa. Dolidovitshin hiihtoperhe pakeni kotimaastaan Valko-Venäjältä kritisoituaan maan diktaattori Aljaksandr Lukashenkaa. Perheen isä Sergej kisasi urallaan kuusissa talviolympialaisissa. Hän sijoittui muun muassa Sotshin kisoissa 50 kilometrillä neljänneksi.

Naimisiinmenon nimeä käyttävä Kowalczyk-Tekieli oli ottanut perheen suojiinsa ja pyytänyt hiihtolupaus Dolidovitshia kokeilemaan ampumahiihtoa. 17-vuotias urheilija oli harjoitellut juniorijoukkueen kanssa hyvän tovin, kunnes liiton puheenjohtajan vaihtuessa lupa harjoittelemiseen evättiin. Kowalczyk jätti tämän jälkeen tehtävänsä kolmen muun johtohenkilön kanssa.

– Sergej Dolidovitsh tai Justyna Kowalczyk ei ilmoittanut viranomaisille, että Dolidovitsh harjoitteli juniorijoukkueen kanssa. Itse sain kuulla siitä urheilijoiden vihjeen perusteella. Meidän oli tarkoitus keskustella asiasta Puolan rullahiihdon mestaruuskisoissa, mutta ennen kuin pääsimme sinne asti, Justyna itse pahensi tilannetta tuomalla asian esille mediassa, Badacz sanoi Dagbladetille.

Kowalczyk nosti suurimmaksi syyksi eroamiselleen juurikin Dolidovitshin perheen tapauksen. Badacz olisi halunnut jatkaa yhteistyön puolalaislegendan sekä kolmen muun pestinsä jättäneen henkilön kanssa.

– Puhuimme heille kaikille ja yritimme saada heidät jäämään, mutta se ei onnistunut. Meidän osaltamme mikään ei ole muuttunut, haluamme edelleen jatkaa yhteistyötä Justyna Kowalczykin kanssa. Päätös lopettaa yhteistyö oli hänen. Hän pyysi meiltä sopimuksen purkamista lyhentääkseen irtisanomisaikaa minimiin, Badacz kertoi.

Badaczilta kysyttiin, saiko hän selitystä irtisanoutumiselle.

– Urheilujohtaja sekä kolme muuta ovat päättäneet irtisanoutua työstään, joten kysykää heiltä suoraan päätöksen syytä. Me sovimme, että emme kommentoi heidän lähtöään, Badacz päätti.

Juttua muokattu 10.16: Justyna Kowalczykin sukunimeen lisätty toinen osa Tekieli.

Lue myös:

    Uusimmat