Jussi69 jää pois loppuvuoden konserteista: ”Mikään keikka ei ole niin tärkeä, että lavalle kuolee”

Jussi69 sairastui keuhkokuumeeseen ja on siitä syystä lääkärin kehotuksesta pois The 69 Eyes -yhtyeen rumpujen takaa loppuvuoden keikoilta.

MTV.fi:n puhelimitse tavoittama Jussi69 kertoo, että keikkoja The 69 Eyes -yhtyeen kanssa olisi ollut 17. joulukuuta saakka. 

– Olen 25-vuotisen urani aikana soittanut hyvin monta keikkaa kuumeessa tai muuten kipeänä, joka on ollut puhdasta jääräpäisyyttä. Sen voi kääntää melkein hulluudeksi. Minulla oli kesällä terveysongelmia ja silloin tuli luvattua itselleni sekä lääkäreille, jos on jotain pielessä, niin peli pitää puhaltaa heti poikki, Jussi kertoo MTV.fi:lle.

Jussi69 oli ollut muutaman viikon The 69 Eyesin kanssa Yhdysvalloissa, jonka jälkeen bändi jatkoi keikkailua vielä Briteissä ja Euroopassa.

– Huomasin yhdessä vaiheessa olevani kuumeessa. Minulla oli hemmetin huono ja voimaton olo. Totesin, etten voi leikkiä terveyden kanssa ja minun oli pakko lopettaa kiertue omalta osaltani siihen, murheellinen rumpali kertoo.

Tämän jälkeen hän saapui Suomeen ja hakeutui lääkäriin, jossa hänellä todettiin olevan vakava keuhkokuume.

– Päädyimme lääkärin kanssa siihen, että vuoden loput keikat jäävät minulta soittamatta. Kysyin lääkäriltä erikseen, että saanko tehdä kolme radio-ohjelmaa viikossa, jossa käytännössä istun nojatuolissa puhumassa ja kävelen muutaman sata metriä himasta töihin. Lääkäri hyväksyi sen, mutta ei todellakaan suositellut keikkailua lentämisineen, matkusteluineen ja unettomine öineen fyysisestä rasituksesta puhumattakaan, Jussi kertoo.

Nyt hän vakuuttelee olevansa paranemaan päin tulehdusarvojen laskeuduttua normaalimmalle tasolle mittavan antibioottikuurin ansiosta. Esiintymistä rakastava rumpali on kuitenkin hyvin surullinen siitä, että joutuu aiheuttamaan mielipahaa faneilleen. 

– Kyllä minua todella paljon harmittaa. Rakastan kiertue-elämää, se on intohimoni. En halunnut tehdä tästä suurta numeroa, kun olen kipeänä, mutta Suomessa olen enemmän silmätikkuna ja viikonlopun keikoilla fanit huomasivat, etten ole rummuissa. Fanien puolesta olen erittäin pahoillani. Olen saanut todella paljon vihaisia viestejä sosiaalisessa mediassakin siitä, etten ole paikalla. Toivoisin heidänkin ymmärtävän, että haluan mennä terveys edellä, jotta he voivat tulevaisuudessakin nähdä minut lavalla. 

– Toivon ymmärrystä, sillä jokainen sairastaa joskus, Jussi sanoo. 

Jussi69 vietiin kesällä sairaalahoitoon keikalta – tapaukset eivät liity rumpalin mukaan toisiinsa 

Jussi69 joutui sairaalahoitoon myös kesällä, kun hän soitti The Local Band -yhtyeensä kanssa keikan kipeänä. Tuolloin hänen vartaloonsa kerääntyi suuria määriä nestettä ja tila oli rokkarin mukaan hengenvaarallinen. Siitä hän kertoo viimeinkin oppineensa, ettei terveyden kanssa tule leikkiä.

– Viimeinkin tähän ikään mennessä olen oppinut, että mikään keikka ei ole sen arvoinen, että sinne kannattaa kuolla. Mieluummin tekee niitä keikkoja vähän useamman vuoden tulevaisuudessa.

Hän korostaa, ettei tämänhetkisellä keuhkokuumeella ja kesäisellä sairastumisella ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Tervehdyttyään Jussi69 aikoo myös lomailla ennen ensi keväänä jatkuvia kiertuesuunnitelmia. 

– Kaivan todella syvän kuopan, mihin hautaan puhelimen ja mielellään läppärinkin. Mieluummin hiekkakuoppaan kuin lumikuoppaan, koska lämpimään menen lomailemaan.

Jussin sairastumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat