Jussi Vatanen Karimin kesästä: Luvassa somelaisen muijan etsintää

Viime Putous-kauden sketsihahmokilpailun voittanut Jussi Vatasen Karim Z. Yskowicz julkaisee levyn.

Yli 600 000 klikkiä Youtubessa kerännyt Karim Z. Yskowiczin sinkkubiisi Olen Somelainen saa pian jatkoa, kun Karim julkaisee 13. kesäkuuta kokonaisen levyn. Jussi Vatanen, mies sketsihahmon takana, kertoo tehneensä levyä Risto Asikaisen kanssa. Luvassa on Vatasen mukaan somelaista meininkiä.

– Tarkoitus oli, että keksimme meidän mielestämme hauskoja, hulluja ja nasevia oivalluksia Suomesta ja somesta. Pidetään hauskaa, niin ehkä se välittyy kuulijoillekin.

– Ei se nyt aina ihan helppoa ollut, mutta kyllä se oli myös todella kivaa. Onhan se siistiä, että pääsee tekemään levyä tunnustetun ja arvostetun tekijän kanssa, näyttelijä kertoo ja sanoo musiikilla olevan tärkeä rooli myös hänen omassa elämässään.

– Enhän minä lähtisi musiikkia tekemään, jos se ei minua kiinnostaisi. Kuuntelen paljon musiikkia, ja joskus jopa ajattelin, että voisin elättää sillä itseni. Hyvin, hyvin varhaisessa vaiheessa tajusin kuitenkin, että ehkä minun kannattaa keskittyä johonkin muuhun, Vatanen nauraa.

Putous-kauden loputtua näyttelijällä on riittänyt kiireitä. Kesäkin tulee kulumaan suureksi osaksi töiden merkeissä. Leffakuvausten lisäksi Vatasen aikaa tulee haukkaamaan Karim, joka tekee keikkoja niin festivaaleilla, messuilla kuin muissakin kesätapahtumissa.

– Yksi kesätapahtuma, Original Sukeva, pidetään kotikylälläni Sukevalla. Viime vuonna se järjestettiin ensimmäistä kertaa. Se on hauska tapahtuma, juuri sellainen Suomen kesästä vielä puuttui! Tänä vuonna siellä järjestetään muun muassa Karimin Vuoden somelainen muija -kilpailu, johon saavat kyllä jätkätkin osallistua, Vatanen vinkkaa.

Lisäksi näyttelijä työstää parhaillaan Karimin some-opasta. Kirjan on tarkoitus ilmestyä syksyllä.

– Teen kirjaa kirjailija-toimittaja Riku Siivosen kanssa tässä samalla. Se on aika mielenkiintoinen projekti.

Kiireitä siis riittää läpi kesän, mutta se ei Vatasta haittaa.

– Karim vie paljon aikaa, ja mikäs siinä. Karimin Olen somelainen -kiertue on mennyt ympäri Suomea, ja on ollut kivaa, miten ihmiset ovat ottaneet sen vastaan. Keikkoja on todella hauska tehdä!

MTV3.fi sai kuulla myös Karimin tuoreimmat kuulumiset.

– Uuh, somelaiset muija ja sonnit, ihhana kesa on taalla! Pakko kertoa, että tervetuloa juhannuksena juhlimaan mun 7. lapsen suntumaa. Kullah, se suntuu ensi maaliskuussa. Juhannus se on somelaiselle sonnille parasta aikaa, uuh! #juhannusmuija #uotonuo #maximumuuh

(MTV3 - TUULI LINDGREN)

Lue myös:

    Uusimmat