Mainos

Jussi Niinistö pitää mielenosoituksia punavihreänä rähinöintinä – "Valheellisia tietoja levitetty"

2:08

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) pitää kielteisten turvapaikkapäätösten aiheuttamia mielenosoituksia punavihreänä rähinöintinä.

– Demarit, vasemmistoliittolaiset ja varsinkin vihreät poliitikot Ville Niinistö etunenässä ovat agitoineet joukkojaan barrikadeille muun muassa levittämällä valheellista tietoa siitä, että palautettavien joukossa olisi ollut raskaana olevia naisia tai lapsia, Jussi Niinistö syyttää blogissaan.

Hän kertoo, ettei kumpiakaan lennolla ollut. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä lennätettiin eilen Afganistaniin.

0:49

Mielenosoituksia järjestettiin eilen Pasilan poliisitalolla Helsingissä ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tänään mielenosoitukset ovat jatkuneet Helsingin Kansalaistorilla ja sisäministeriössä.

– Poliisin toimintaa pyrittiin estämään tavalla, jossa ei ollut enää kyse rauhanomaisesta mielenilmauksesta vaan aktiivisesta viranomaisen toiminnan estämisestä, Niinistö arvioi.

Poliisin mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuslentoa Afganistaniin vastustaneet mielenosoittajat pyrkivät eilisiltana estämään myös hälytystehtäville lähtevien poliisiautojen kulun.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi aiemmin tänään olevansa todella huolissaan, että hälytysajoneuvoja oli estetty lähtemästä liikkeelle. Hän vetosi, että hälytysajoneuvot jätetään rauhaan, koska jonkun henki voi olla vaarassa.

Myös Saksa palauttaa

Puolustusministeri Niinistö muistuttaa, että palautettavat ovat käyneet läpi kaikki mahdolliset valitustiet viranomaispäätöksistä tuomioistuimiin.

Hän huomauttaa, että palautuksia toimeenpanevat useat Euroopan maat. Esimerkiksi Saksa on palauttanut hänen mukaansa Afganistaniin ihmisiä, joilla ei ollut oikeutta turvapaikkaan.

– On kauniisti sanottuna erikoista, että jotkut kansanedustajatkin epäilevät sitä, ettei Suomi olisi eurooppalainen oikeusvaltio, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia, kansainvälisiä sopimuksia ja EU-lainsäädäntöä, Niinistö kirjoittaa.

Ville Niinistö pyysi tänään anteeksi väärää tietoa Afganistanin palautuslennosta. Niinistö kertoi aamulla MTV:llä, että Afganistaniin olisi palautettu useita perheitä, joissa oli lapsia. Myöhemmin hän tviittasi, ettei lapsia ilmeisesti ollutkaan mukana ja pyysi anteeksi väärää tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja