Mainos

"Perinteisen sodan mahdollisuus on palannut takaisin": Koko Suomen puolustuskykyä aiotaan parantaa

Hallitus on antanut puolustusselonteon. Puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo haluavansa ampua alas väitteet, että puolustamisen kehittämisessä on ollut ristiriitaisia linjauksia.

Puolustusministeri Niinistön mukaan toimintaympäristömme ja geostrateginen asemamme ovat muuttuneet.

– Perinteisen sodan mahdollisuus on palannut takaisin uhkavalikkoon. 

Puolustusministeri Niinistön mukaan valmiuden parantamiseen esitetään ensi vuodesta alkaen 55 miljoonaa euroa vuodessa. Koko maan puolustuskykyä aiotaan parantaa.

Puolustusselonteossa esitetään Suomen puolustuskyvyn parantamista kohottamalla sodan ajan joukkojen määrää nykyisestä 230 000 sotilaasta 280 000:een.

– Puolustusselonteko linjaa puolustuspolitiikkaa vähintään vuosikymmeneksi eteenpäin, ja olen varsin tyytyväinen siihen, mitä olemme saaneet aikaan, Niinistö jatkoi.

Ei estä liittoutumista

Niinistö jatkaa, että puolustusvoimien materiaali-investointirahoitusta on asteittain lisätty suunnitelmien mukaan. Tänä vuonna korotus on 80 miljoonaa euroa ja se nousee asteittain 150 miljoonaan euroon vuoteen 2020 mennessä.

– Laivue- ja hävittäjähankinnat ovat mittavia investointeja, mutta niistä ei voi turvallisuuden nimissä tinkiä. Yksityiskohtaiset rahoituspäätökset tehdään osana julkista taloutta, Niinistö sanoo.

Selonteon mukaan puolustusjärjestelmää kehitetään niin, ettei mahdolliselle sotilaalliselle liittoutumiselle muodostu käytännön esteitä. Kahdenvälinen yhteistyö Ruotsin kanssa on erityisasemassa.

2:13

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja