Jussi-menestyjä Tytöt, tytöt, tytöt on myyty yli 50 maahan – ohjaaja Alli Haapasalo kertoo, miksi suomalaiselokuva on nyt niin haluttu ympäri maailman

Tytöt tytöt tytöt -ohjaaja Alli Haapasalo avaa elokuvan kansainvälistä nousukiitoa: “Sundance oli kaikki kaikessa” 8:53
Tytöt tytöt tytöt -ohjaaja Alli Haapasalo avaa elokuvan kansainvälistä nousukiitoa: “Sundance oli kaikki kaikessa”

Tytöt, tytöt, tytöt -elokuva kerää menestystä sekä kotimaassa että ulkomailla. Syynä siihen on ohjaaja Alli Haapasalon mukaan elokuvan harvinaisen voimakas samaistumispinta.

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt, tytöt, tytöt -elokuva oli perjantaina 24. maaliskuuta järjestetyn Jussi-gaalan yksi suurista voittajista, kun se vei palkinnot yhteensä neljästä eri kategoriasta: vuoden elokuvasta, ohjauksesta, käsikirjoituksesta sekä leikkauksesta. 

Haapasalo vieraili Huomenta Suomi -ohjelman sohvilla sunnuntaina 26. maaliskuuta tunnelmoimassa elokuvan menestystä. Ohjaaja kertoi, että Tytöt, tytöt, tytöt on myyty yli 50 maahan ympäri maailman, ja ylistystä on tullut useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. 

– Meidän palautteen perusteella se on hyvin uusi ja voimakas samaistumispinta. Me saadaan hyvin emotionaalista palautetta eri puolilta maailmaa, jossa ihmiset kertovat, että he ovat kokeneet samaistumista elokuvan henkilöihin ja monet sanoo, että se on ollut ensimmäinen kerta elämässä, Haapasalo kertoi.

– Tämä herättää sellaista voimakasta iloa siitä, että elokuvassa tytöt pääsevät keskiöön, tytöt ovat omehtoisia toimijoita, tytöt ei saa rangaistusta rohkeudestaan, vapaudestaan tai seksuaalisuutensa tutkimisesta. Ja tämä on myös elokuva, jossa queer-teemoja käsitellään ei niin tunkkaisesti, kuin elokuvan kaanonissa on totuttu näkemään. 

Katso haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat