Jussi Halla-aho toppuuttelee Naton ydinaseisiin liittyviä huolia – "Ei ole mitään syytä sijoittaa niitä Suomeenkaan"

Zelenskyi kertoo ydinasevaarasta:"Uhka koskettaa myös muita maita" 1:09
Ukrainan presidentti Volodymyt Zelenskyi on aiemmin nostanut esille Venäjän ydinaseet ja niiden riskit.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) toppuuttelee  Naton ydinaseisiin liittyviä huolia viestipalvelu Twitterissä. Hänen mukaansa ei ole olemassa syytä, miksi Naton ydinaseita haluttaisiin sijoittaa Suomeen.

Sen sijaan hänen mukaansa on erittäin hyvät syyt pitää Naton ydinaseet kaukana Venäjän rajoilta. Hän viittaa vaaraan, että ydinaseet jäisivät Venäjän käsiin sodan syttyessä.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Euroopassa on Yhdysvaltojen ydinaseita osana Naton ydinasepelotetta Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa, Italiassa ja Turkissa, ja tämän lisäksi Ranskalla ja Isolla-Britannialla on omia ydinaseitaan. Näin kertoo muun muassa yhdysvaltalainen ajatushautomo Asevalvonnan ja ydinsulun keskus (The Center for Arms Control and Non-Proliferation).

Halla-aho kirjoittaa tviitissään, että kylmän sodan jälkeen Natoon liittyneissä Itä- ja Keski-Euroopan maissa ei ole koskaan ollut Naton ydinaseita.

Halla-ahon mukaan joukkoja sijoitetaan jäsenmaihin pikemminkin vastahankaisesti

Halla-ahon mukaan suomalaisia pelotellaan Naton pysyvillä tukikohdilla Suomessa tai vieraiden joukkojen sijoittamisella Suomeen. Hänen mukaansa Itä-Euroopan maat ovat vuosikymmeniä pyytäneet Natolta tukikohtia ja vieraita joukkoja heikoin tuloksin.

– Ei kenelläkään ole intohimoja lähettää omia joukkojaan mihinkään, ellei ole aivan pakko. Se maksaa rahaa, Halla-aho kirjoittaa.

Venäjä uhkaa tuoda Itämeren alueelle ydinaseita, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät puolustusliittoon 2:02
Venäjä uhkasi aiemmin välillisesti tuovansa Itämeren alueelle ydinaseita, jos Suomi ja Ruotsi liittyvät puolustusliittoon.

Lue myös:

    Uusimmat