Jussi Hakulinen oli muusikko Iku Tukiaiselle helppo ystävä, jonka kanssa oli hyvä tehdä musiikkia: "Hänellä ei ollut enää juurikaan tavoitteita musiikillisesti"

Ystävä muistelee Jussi Hakulista –"Hänellä ei ollut enää juurikaan tavoitteita musiikillisesti" 12:31
Katso koskettava haastattelu: Muusikko Iku Tukiainen lähes harasi vastaan, kun Jussi Hakulinen päätti lähteä Yö-yhtyeestä

Rakkaan ystävän Jussi Hakulisen poismeno sai muusikko Iku Tukiaisen hiljaiseksi.

Muusikko Iku Tukiainen kuvaili MTV Uutisille edesmennyttä ystäväänsä laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulista helpoksi ystäväksi ja mieheksi, jolla oli jalat maassa. Hakulinen kuoli 9. elokuuta 57-vuotiaana kotonaan Porissa.

– Jussi ei juuri itsestään kertonut, vaikka olisi ollut vaikeitakin aikoja. Eikä puhunut sairauksistaan, vaikka niitäkin mahtui matkan varrelle. Niistä hän kertoi vähän ohimennen, Tukiainen kertoi kotonaan Porissa.

Hakulisen kuolema tuli Tukiaiselle yllätyksenä. Hyvän ystävän muistelu sai Tukiaisen edelleen lähes kyyneliin ja ilmeen vakavaksi.

– En olisi uskonut, että lähtö on näin lähellä. Tiesin, että hänen kuntonsa alkoi olemaan huono, ja viimeisellä keikallamme hän sanoikin, että tämä on viimeisiä vetoja. Ei hän sitä tarkoittanut, että lähtee pois, vaan sitä, että hän olisi keskittynyt muihin asioihin, ilmeisesti elämäkertaan ja teatteriin.

Muitakin tulevaisuudensuunnitelmia Hakulisella olisi ollut.

– Vannotin häntä, että nyt alat laittamaan itseäsi kuosiin ja saamaan kiloja pois. Jussi lupasi, että alkaisi liikkumaan. Toivotin hänet tervetulleeksi treenaamaan kotisalilleni. Hän olisi halunnut laihduttaa myös sen takia, että olisi päässyt vielä maalivahdiksi salibandyyn. Se oli se tavoite. Musiikillisesti hänellä ei enää juurikaan ollut mitään tavoitteita.

Kaksikon viimeisen, yhteisen Erakko-hittibiisin sanat syntyivät puolessa tunnissa.

– Hänen kanssaan oli hyvä tehdä. Se meissä oli täysin erilaista, että minulle musiikintekeminen on ainoastaan harrastus, josta kertyy vain menoja.

Tukiaisella on 32 kitaraa, joista yksi on Hakulisen.

– Tämä jäi nyt varmaankin minulle, Tukiainen huokasi.

Lue myös:

    Uusimmat