Jussi-gaalan askelmerkit uusiksi: Kulttuuriministeri Terho kieltäytyi jakamasta palkintoa Louhimiehelle, varamies paikalle – "Pienten yhteensattumien vuoksi mahdollisuus tulikin minulle"

Kohun keskellä oleva Aku Louhimies sai Jussi-palkinnon 8:00

Eilinen Jussi-gaala oli täynnä monia puhuttavia hetkiä, joista suurin osa liittyi elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen käytöksestä ja työtavoista nousseeseen kohuun. Yksi hämmentävistä hetkistä koettiin hetkeä ennen yleisöpalkinnon julkistamista, kun lavalle astui MTV:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen.

– Hyvää iltaa. Pienten yhteensattumien vuoksi tällainen konkarien palkinnonjakomahdollisuus tulikin minulle. Kiitos tästä kunniasta, Sairanen aloitti osuutensa, samalla kun kamera siirtyi kuvaamaan ministeri Sampo Terhoa (sin).

Yllä olevalla videolla nähdään, millä muulla tavalla Sairanen otti kantaa viime aikoina velloneeseen kohuun. 

Taustalla on se, että alunperin palkinnon piti jakaa perinteisen kaavan mukaan kulttuuriministerinä toimiva Terho. Hän teki kuitenkin päätöksen olla jakamatta palkintoa Louhimiehelle. 

– Tässä tilanteessa ei mielestäni olisi ollut oikein, että kulttuuriministeri olisi palkinnon jakamalla antanut sellaisen viestin, että ilmitullut käyttäytyminen elokuvaohjauksessa on hyväksyttävää, Terho sanoo MTV Uutisille.

Hän kertoo ilmoittaneensa asiasta tilaisuuden järjestäjille edellisenä päivänä.

Terho korostaa, että Louhimiehen tapaus on vain yksi esimerkki esiintulleista tapauksista.

Yleisö oli äänestänyt Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan suosikkielokuvakseen. Louhimies otti kiitospuheessaan kantaa kohuun ja pyysi anteeksi loukkaamiltaan ihmisiltä. 

Aku Louhimies pyysi virheitään anteeksi Jussi-gaalassa 3:24

Lue myös:

    Uusimmat