Juotko pöpökahvia? Näin puhdistat keittimen helposti ja nautit paremmat sumpit!

Kahvinkeittimestä kannattaa pitää hyvää huolta, sillä ero tuntuu sekä kahvin maussa että hygieniassa. Likaisen kahvin tunnistaa kahvin pinnalla näkyvistä rasvapaukuista.

Mikä tahansa lämmin ja kostea ympäristö voi aiheuttaa bakteerien syntymisen, myös kahvinkeittimeen. Muista, että kahvi voi itsessään jättää rasvaa niin pannuun kuin suodattimeenkin, joten niiden säännöllinen peseminen on yleisestikin tärkeää.

Pyyhi kahvinkeitin aina päältäpäin, ja pyyhi lämpölevyt kostealla mikrokuituliinalla kun olen sulkenut koneen.

Huomioi myös, että jokainen kahvinkeitin on erilainen, joten myös ohjeet voivat erota konekohtaisesti. Pääsäännöt kuitenkin pätevät.

Suppilosuodatin kuntoon

Suppilosuodattimen oiva puhdistuskeino on ruokasooda. Ripottele suodattimeen ruokasoodaa ja anna vaikuttaa. Ruokasoodan avulla vaaleasta suppilosta irtoavat helposti kahvin jättämät ruskeat läiskät.

Harjaa ruokasoodahaudutuksen jälkeen suppilo tiskiharjalla ja huuhtele hyvin.

Puhdas säiliö, puhdas kahvi

Myös kahvinkeittimen vesisäiliö tulee pestä välillä. Irrota ensin kahvinkeitin sähköverkosta. Varo myös pesun aikana, ettet päästä vettä laitteen sähköosiin.

Laita kuumaa vettä säiliöön, ja harjaa säiliö astianpesuharjalla. Käytä astianpesuainetta. Pulloharja sopii hyvin ahtaisiin koloihin.

Säiliössä saattaa olla alumiinisia osita, jotka eivät kestä voimakkaita puhdistusaineita. Vältä siis voimakkaasti emäksisiä ja happamia aineita.

Huuhdo säiliö pesun jälkeen. Keitä vielä 3–4 pannullista pelkkää puhdasta vettä.

Poista kalkki

Keittimeen kertynyt kalkki hidastaa vedenkulkua, ja nostaa sähkönkulutusta.

Etikka on tunnettu ja tehokas kodinkoneiden puhdistaja.

Annostele etikkaa ja vettä saman verran, ja kaada ne vesisäiliöön. Kun puolet vedestä on valunut kannuun, kytke virta pois. Anna liuoksen vaikuttaa 5-10 minuuttia, ja kytke sen jälkeen virta takaisin päälle.

Toista prosessi toisen kerran, ja valuta sen jälkeen puhdasta vettä pannun läpi.

Keitä noin 3–4 kertaa pelkkää vettä kahvinkeittimen läpi.

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja