Juopunut vauhtihirmu ajoi poliisia pakoon Tohmajärvellä – rajavartiosto pyydettiin apuun

Liikenneturvan toimitusjohtaja:"Liikenneturvallisuus pitäisi arvostaa korkeammalle" 2:40

Poliisi sai pyytää rajavartiostoa apuun pysäyttääkseen hurjaa ylinopeutta ajavan autoilijan myöhään keskiviikkoiltana Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa.

Auto herätti poliisin huomion sen ajaessa noin 150 kilometrin tuntivauhtia alueella, jossa on 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Poliisi kytki päälle pysäytysvalot, mutta auto ei pysähtynyt. Kaksi rajavartioston partiota sulki tien pakenevan auton edessä. Autoilija pysähtyikin hetkeksi tiesululle, mutta onnistui ajamaan sen ohi.

Videolla Liikenneturvan toimitusjohtaja kertoo, miten liikenneturvallisuutta voitaisiin parantaa.

Vähän sen jälkeen autoilija menetti auton hallinnan kovassa nopeudessa. Auto kieppui tiellä ja rikkoi muun muassa kaksi liikenteenjakajaa.

Poliisi otti kiinni autossa olevat kaksi ihmistä. Kuljettaja, 44-vuotias Etelä-Suomesta kotoisin oleva mies, puhalsi 2,76 promillen lukemat. Lisäksi hänen epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikennerikkomuksesta.

Auton kyydissä olleen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.

Lue myös:

    Uusimmat