Juontajapariskunta Niina ja Lorenz Backman nukkuivat yön Maikkarin katolla: "Korkean paikan kammoiselle mielenkiintoinen juttu"

Ensi yönä nukutaan ulkona – Niina Backman nukkuu Maikkarin katolla 8:52
Ensi yönä nukutaan ulkona – Niina ja Lorenz Backman yöpyvät Maikkarin katolla

Juontajapariskunta Niina ja Lorenz Backman nukkuivat yön MTV Uutisten talon katolla Helsingin Vallilassa. Tempaus liittyi valtakunnalliseen Nuku yö ulkona -tapahtumaan. ”Korkean paikan kammoiselle tämä on mielenkiintoinen juttu”, Niina Backman kuvasi suunnitelmaa eilen lauantaina.

Elokuun pimenevä ilta, unikaverina raikas ilma, kattona ääretön tähtitaivas.

Näillä lupauksilla Suomen Latu houkutteli suomalaisia viettämään viime yön ulkosalla.

Nuku yö ulkona -tapahtumaan voi osallistua niin omalla pihalla, Suomen Ladun jäsenyhdistysten tarjoamissa ”metsähotelleissa” kuin vaikka katolla, jos rahkeet riittivät.

Muun muassa MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmasta tuttu juontajapariskunta Niina ja Lorenz Backman nukkui yön kaupunkiluonnossa MTV Uutisten talon katolla. Mutta eivät sentään taivasalla vaan teltassa.

Niina Backmanille kattokokemus oli ensimmäinen, vaikka hän kertoo retkeilyn ystävänä nukkuneensa teltassa usein ennenkin.

Sade tarjoaa aamusuihkun

Backman kertoi eilen lauantaina valmistautuneensa katolla yöpymiseen muun muassa tutkimalla sääennusteita.

Niiden mukaan Helsingin yö menisi vielä kuivasti, mutta ”herätys voisi olla märkä”, kuten Pekka Pouta asian ilmaisi. Lännestä saapuva sadealue toisi mukanaan myös ukkosia.

Teltta kiinni kahvakuulilla

Teltan Backmanit aikoivat kiinnittää maahan kahvakuulilla, joilla Lorenz Backmanin oli tarkoitus illalla myös kuntoilla.

– Katsotaan, kuinka selviän, Niina Backman pohti ja nauroi.

– Mutta olen kyllä niin innoissani!

Katolla myös linnunpönttöjä

Ihan yksin Backmanit eivät katolla yötä viettäneet. Sinne ovat löytäneet Huomenta Suomen tuottajan Kristoffer Ignatiuksen mukaan myös ampiaiset. Lisäksi katolla on lukuisia linnunpönttöjä. Tosin ne ovat tähän aikaan syksystä todennäköisesti jo tyhjiä.

Tempauksesta nähdään parhaita paloja Huomenta Suomessa tänään sunnuntaina.

Tavoitteena opettaa retkeilytaitoja

Suomen ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Tönönen kertoo, että Nuku yö ulkona -tapahtuma järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Siihen osallistuu vuosittain noin 100 000 suomalaista. 

Idea on kannustaa ihmisiä ulkoilemaan.

– Haluamme ihmisten oppivan myös retkeilytaitoja ja tutustuvan jokamiehenoikeuksiin.

Tempaus järjestetään samaan aikaan, kun Suomessa vietetään Suomen luonnon päivää. Se oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös virallinen liputuspäivä.

Tönönen kannustaa jokaista kokeilemaan ulkona nukkumista. Hän toteaa, että se onnistuu kuivalla säällä ihan taivasalla. Edes teltan puute ei siis ole esteenä.

Hän nukkui itsekin viime yön ulkona – ja katolla! Hänen majapaikkansa sijaitsi Helsingin Pasilassa ostoskeskus Triplan katolla.

– Eli voimme vilkutella sieltä toisillemme, Tönönen totesi Backmanille.

Jutun aikamuodot päivitetty sunnuntaille 27.8.2023 kello 8.49.

 

Lue myös:

    Uusimmat