Juontajakollegat Sami Kuronen ja Jenni Alexandrova joutuvat karanteeniin: "Nyt pohditaan sitä, onko mahdollisuutta rakentaa kotistudiot"

3:18
Jenni Alexandrova säkenöi Kultainen Venla -gaalassa.

Juontajakaksikko on yhdessä lomalla Teneriffalla.

Radiotoimittaja Jenni Alexandrova on ollut lomailemassa viikon verran poikansa kanssa Teneriffalla. Myös hänen juontajakollegansa Sami Kuronen ja tämän kahdeksanvuotias Oona-tytär ovat samassa kohteessa. 

Suomen hallitus on ilmoittanut, että suosittelevat kaikille ulkomailta tuleville 14 päivän karanteenia koronariskin vuoksi.

Kurosen ja Alexandrovan esimies otti asian vakavasti. He päätyivät lopulta siihen ratkaisuun, että Radio Aallon aamua juontavan kaksikon on parempi pysyä karanteenissa kotona. Juontajakaksikon karanteenista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Ainakin maanantaiksi ja tiistaiksi meille on hankittu tuuraajat. Nyt pohditaan sitä, että onko meidän koteihimme mahdollista rakentaa jonkin sortin lähetysstudioita. Haasteena on myös se, kun olemme eri osoitteissa.

– Tekniikka tekee nyt kovasti töitä sen eteen, että saisimme mahdollistettua tämän. Mitään ei voi luvata, emmä tiedä, onnistuuko se, Alexandrova kertoo puhelimitse Teneriffalta MTV Uutisille.

Myös Alexandrovan poika jää tiettävästi kotiin karanteeniin.

– En ole saanut vielä koululta vahvistusta, mutta olen 99 prosentin varma, että hänen pitää jäädä kotiin. Jos en ehdi saamaan lisätietoa, aion pitää hänet kaikesta huolimatta kotona siihen asti, kunnes saan tiedon.

Tilasi kotiin ruokaa

Vielä viime viikolla, ennen heidän Teneriffalle lähtöään koronavirustilanne Suomessa oli rauhallisempi kuin nyt. Tartuntoja tulee koko ajan lisää ja WHO nimesi eilen sen pandemiaksi.

– Viime viikolla tilanne oli vielä stabiilimpi kuin nyt. Eilen tilanne kuitenkin muuttui radikaalisti, eikä tällaista olisi välttämättä osannut odottaa.

– Tilasin juuri ison ruokatoimituksen kotiin, sillä jääkaapissa on ainoastaan valot ja pitäisi elää kaksi viikkoa neljän seinän sisällä.

Alexandrova ei ole itsestään huolissaan, vaan riskiryhmistä.

– Mieluummin minä, terve ihminen, olen karanteenissa sen kaksi viikkoa, kuin riskeeraisin jonkun muun terveyden.

Alexandrovan mukaan koronavirus näkyy Teneriffalla ainoastaan turistien vähyytenä.

– Olemme tosin viettäneet poikani kanssa aikaa pääasiassa altailla ja käyty lähiravintoloissa, mutta on täällä vähemmän turisteja, mitä yleensä. Keskustelin asiasta paikallisen kanssa, Alexandrova kertoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja