Juokseeko aika? Kolme erinomaista syytä rentoutua hetkeksi

Nykyään tuntuu siltä, että aika juoksee ja itse ei tahdo pysyä millään perässä. Sitä suuremmalla syyllä kannattaa ottaa itselleen aikaa, istahtaa hetkeksi alas ja rentoutua.

Töiden jälkeen täytyy hoitaa kotiaskareita, käydä lenkillä, katsoa televisiota ja käydä kaverin kanssa kahvilla. Päivässä tuntuu olevan liian vähän tunteja kaikkien tarpeellisten töiden suorittamista varten.

Unohda suorittaminen edes hetkeksi ja ota itsellesi aikaa rentoutua. Lukuisten tutkimusten mukaan muutaman minuutin meditointi auttaa monella tavalla.

Hillitsee ahdistusta

Tuoreen tutkimuksen mukaan meditointi hillitsee stressiä ja ahdistusta. Istu alas, hengitä syvään ja sulje silmäsi ja anna ajatusten liikkua mielessäsi vapaasti. Älä kuitenkaan anna stressaaville ajatuksille valtaa, vaan kuvittele ihania rentouttavia ajatuksia. Tai voit myös vain keskittyä hengitykseesi ja olla ajattelematta mitään.

Täytä itsesi positiivisilla ajatuksilla negatiivisten sijasta. Jos sinun pitää esimerkiksi esiintyä suuren joukon edessä, niin ajattele asian menevän todella hyvin ja niin tulee todennäköisemmin myös käymään. Älä vähättele itseäsi, sillä jos jotain negatiivista asiaa toistaa tarpeeksi usein, saattaa siihen valitettavasti myös uskoa.

Olet onnellisempi

Eräs professori tutki lukuisia sopivia ehdokkaita ja huomasi, että meditointi toimii yhtä hyvin kuin tietyt masennukseen kaavaillut lääkkeet. Meditoinnilla ei kuitenkaan ole mitään sivuvaikutuksia, joten se olikin parempi vaihtoehto kuin lääkkeet. Ota itsellesi hetki aikaa päivässä ja tunne kuinka rentous ja hyvä mieli ajelehtii luoksesi.

Hillitsee kipua

Eräässä tutkimuksessa verrattiin, kuinka pahalta kipu tuntuu ihmisen meditoidessa. Huomattiin, että neljän meditointipäivän jälkeen kipu tuntui 57 prosenttia vähäisemmältä kuin aiemmin. Meditoimalla kipu ei siis tunnu yhtä pahalta kuin muuten.

Kaipaatko inspiraatiota? Seuraa MTV Lifestyleä FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa.

Osittainen lähde: Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat