Junamainen ryhmäseksi Yyterin rannalla järkytti, komisarion muistutus kokeilunhaluisille: ”Suomi on metsää täynnä”

Porissa suositun Yyterin uimarannan yhteydessä on myös nakuranta, jossa tapahtuvasta julkisesta seksistä puhutaan paikallisten keskuudessa, mutta siitä ilmoitetaan harvoin poliisille. 

Ilta-Sanomat kertoi tänään ulkopaikkakuntalaisesta perheenisästä, joka oli etsinyt paikkaa Yyterin rannalta, ja ajautunut nakurannan puolelle lapsiensa kanssa. Siellä hän oli havainnut erikoisen välikohtauksen.

– Siellä oli kaksi paria kontallaan maassa, takapuolet paljaina. Rynkyttivät menemään. Ei siinä ollut nokan koputtamista, etteikö kyse ollut sukupuoliakteista, perheenisä kuvaili Ilta-Sanomille.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan, että tällainen toiminta kyseisellä rannalla on poliisin tiedossa, mutta harvoin ihmiset ovat yhteydessä hätäkeskukseen tai poliisiin. 

Viimeisen vuoden aikana Lounais-Suomen poliisille tuli rikosilmoituksia julkisesta seksistä kaksi kappaletta. 

Komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisista kertoo, että ilmoituksia sukupuolisiveyden rikkomisesta tulee enemmän muilta alueilta kuin kyseiseltä rannalta. Hän pohtii, voisiko syy ilmoitusten vähäiseen määrään olla ihmisten asenteissa.

– Ehkä sitä ajatellaan sitten eri lailla, mene ja tiedä.

Seksiä saa harrastaa ulkona

Yyterin nakuranta on Katajiston mukaan erotettu selkeästi tavallisesta rannasta, ja se sijaitsee hiekkadyynien muodostaman näköesteen takana.

Nakurantakin on kuitenkin julkista tilaa, joten esimerkiksi seksin harrastaminen on laitonta.

– Eli jos tällaista tapaa, voi siitä tosiaan 112:een soittaa, Katajisto summaa.

Komisario kertoo, että Porin poliisi ei aio ottaa Yyterin rantaa erikoistarkkailuun. Poliisi priorisoi aina hälytystehtävät, joissa ihmisten henki tai terveys on uhattuna. Eli tällaisiin hälytyksiin ei pystyttäisi välttämättä kovin nopeasti vastaamaan.

– Mutta jos tämä näyttää, että tämä enemmänkin aiheuttaa pahennusta, niin sitten me joudutaan myös sitä valvomaan.

Jos lempeään haluaa kuitenkin osoittaa ulkona, ei sitä ole laissa kielletty. Paikka täytyy vain valita niin, etteivät sukupuolisiveettömyyden tunnusmerkit täyty, eikä muille ihmisille aiheudu mielipahaa.

– En lähde sitä nyt enempää kuvittelemaan, mutta Suomi on metsää on täynnä, Katajisto sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat