Viivästyneet ratatyöt syöksivät junaliikenteen kaaokseen – miksi niitä tehdään kiireisinä juhlapyhinä? Väylävirasto kertoo

Mikä junien ratatöissä meni pieleen? Finntrafficin apulaisjohtaja vastaa 15:04
Kuuntele videolta, mikä ratatyön valmistumista viivästytti.

Viivästyneet ratatyöt Toijalan ja Tampereen välillä ruuhkauttivat junaliikenteen juhannuksena pahoin.

Väyläviraston apulaisjohtaja Mauri Mäkiaho myöntää, että työmaan viivästyminen aiheutti liikenteelle merkittävää haittaa.

– Pahoittelut asiakkaille ja matkustajille aiheutuneesta haitasta. Kyllä varmaan tosi monen matkaan on tullut ylimääräisiä mutkia. Olemme tilanteesta tosi pahoillamme.

Suman purkamiseen menee aikaa

Pahimmillaan matkustajat joutuivat istumaan pysähtyneissä junissa yli 12 tuntia. Juhannus on yksi junaliikenteen kiireisin ajankohta. Ratatöiden piti valmistua sunnuntai-iltapäivänä.

– Tällaisten juhlapyhien aikaan sattuu yleensä meno- ja paluuliikenteen ruuhkat, mutta siinä välissä on myös junaliikenteen osalta hyvinkin hiljaista aikaa. Näitä hiljaisia ajankohtia on tarkoituksenmukaista hyödyntää ratatöihin.

Työn oli määrä olla valmis kello 15 mennessä sunnuntaina, jolloin juhannuksen paluuliikenne olisi päässyt kulkemaan normaalisti. Työ valmistui tänään, mutta aiheutuneen suman purkamiseen menee aikaa. Liikenne palautuu ennalleen viiveellä.

Kuuntele artikkelin yläosan videolta, mikä työn valmistumista viivästytti.

Lue myös:

    Uusimmat