Junailu Saudi-Arabian puolesta kiihtyy – vastustaja käänsi yllättäen takkinsa

FIFA-pomo Gianni Infantino sai buuaukset MM-finaalin yleisöltä 0:50
Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino sai buuaukset yleisöltä Qatarin MM-kisojen finaalissa.

Indonesia harkitsi vielä viime viikolla, että se laittaisi Australian kanssa yhteishakemuksen sisään jalkapallon vuoden 2034 MM-kisoille. Nyt se yllättäen ilmoittikin tukevansa toistaiseksi ainoaa ehdokasta Saudi-Arabiaa.

Saudi-Arabia näyttää entistä varmemmalta vuoden 2034 jalkapallon MM-kisojen kisaisännäksi. Kun Fifa rajasi isännän valittavaksi Aasiasta tai Oseaniasta, ei vaihtoehtoja ole jäljellä monta. Nyt niitä on jälleen yksi vähemmän, kun Indonesia ilmoitti keskiviikkona päätöksestään tukea Saudi-Arabiaa kilvassa.

Indonesian kerrottiin viime viikolla suunnittelevan yhteisisännyyttä Australian kanssa, mutta nyt mainitsemattomasta syystä Indonesian kanta onkin kääntynyt päälaelleen.

Indonesian jalkapalloliitto julkaisi asiasta tiedotteen.

– Indonesia tukee Saudi-Arabian hakemusta vuoden 2034 MM-kisoille. Toisaalta Indonesia jatkaa valmisteluja, että se voi hakea isännyyttä ensi kerran, kun Aasialla on mahdollisuus hakea kisoja, lausunnossa sanotaan.

Fifa on härskisti junaillut vuoden 2034 kisoja Saudi-Arabialle muuttamalla sääntöjä, tekemällä poikkeusratkaisuja ja kiristämällä aikarajoja. Nyt joku taho vaikuttaa raivaavan myös kilpailua Saudi-Arabian tieltä pois.

Australiaa on pidetty ainoana mahdollisena Saudi-Arabian kilpailijana vuoden 2034 isännyydessä, sillä siellä on infrastruktuuri valmiina, koska se piti juuri tänä kesänä naisten MM-kisat yhdessä Uuden-Seelannin kanssa. Australia haki aikanaan vuoden 2022 MM-kisoja, jotka myönnettiin korruption avulla Qatarille.

Australia ei ole ilmaissut toistaiseksi aikooko se hakea vuoden 2034 kisoja vai ei. Mahdollisilla hakijamailla on vain lokakuun loppuun aikaa laittaa hakemus kisaisännyydestä sisään.

Lue myös:

    Uusimmat