Jukka Puotila ja Riki Sorsa puhuivat puhelimessa vain pari viikkoa sitten – "Hieno mies on poissa"

Näyttelijä Jukka Puotila sai Riki Sorsalta vertaistukea oman syöpätaistelunsa aikana.

Laulaja Riki Sorsan kuolema ei tullut yllätyksenä Jukka Puotilalle, mutta silti ystävän menehtyminen järkytti.

Puotila on sairastanut suusyöpää. Sorsa selätti kymmenen vuotta sitten nielu- ja nenäsyövän, mutta hän sairastui keuhkosyöpään syksyllä. 

Miehet puhuivat viimeksi puhelimessa vain pari viikkoa sitten.

– Tosi surullinen uutinen. Ihminen toivoo kuitenkin viimeiseen asti. Niin kauan on toivoa, kun on elämää. Valtavasti osanottoja läheisille, MTV.fin puhelimitse tavoittama liikuttunut Puotila sanoo.

– Se tapa, jolla Riki lähestyi minua sairauteni tultua julki, se oli hienoa ja tärkeää. Se vahvisti itseäni. Hänelle kuuluu kiitos suuresta syvyydestä ja voimasta.

Näyttelijäkonkari kertoo, että hän ja Sorsa pitivät yhteyttä terveydentilojensa mukaan.

– Sillä ei ollut väliä, miten usein olimme yhteydessä. Kyllähän tämä vetää sanattomaksi. Riki ei itse jäisi sanattomaksi, se on varma, Puotila sanoo ääni murtuen.

– Riki otti asiakseen auttaa muita ihmisiä. Hieno mies on poissa.

Huhtikuun alussa Jukka Puotila kertoi MTV:n haastattelussa Riki Sorsan soittaneen viime syksynä syöpädiagnoosin saaneelle Puotilalle ja osanneen sanoa juuri oikeat sanat.

– Sain häneltä paljon vertaistukea. Ne olivat tärkeitä hetkiä, jotka sain puhua hänen kanssaan.

– Mieleeni on jäänyt se, miten hän asian esitti ja millä tavoin kuvasi sairautta. Se oli hyvin inhimillistä, toivoa antavaa, eikä yhtään pelottavaa. Syöpään sairastunut tarvitsee rohkaisua, eikä pelottelua, Puotila sanoi tuolloin.

Riki syöpädiagnoosistaan:"Koko elämä pysähtyi" 2:16

Lue myös:

    Uusimmat