Jukka Kuoppamäki: Kansa lyö kirkkoa kuin vierasta sikaa

Vieraana Jukka Kuoppamäki 16:46

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen laulaja Jukka Kuoppamäen mielestä on outoa, että ihmiset eroavat kirkosta tasa-arvoisen avioliittolain takia.

Pitkän uran tehnyt laulaja ja lauluntekijä Jukka Kuoppamäki arvelee, että moni ihminen harmistui tasa-arvoisen avioliittolakialoitteen mennessä läpi eduskunnassa marraskuun lopulla. Tuhannet ihmiset ovat eronneet evankelisluterilaisesta kirkosta eduskunnan äänestyksen jälkeen.

– Eduskunta on tehnyt tällaisen valtiollisen päätöksen. Sitten ihmiset miettivät, että: ”Jumankauta, minä en maksa enää veroja.” Sitten he miettivät, että eihän se käykään. ”No sitten minä eroan kirkosta!” Että vähintäänkin kirkollisvero jää pois. Lyödään väärää osoitetta. Lyödään niin kuin vierasta sikaa, kirkkoa. Se on minusta outoa.

Kuoppamäki toimi pappina ennen eläkkeelle jäämistään.

Hän sanoo seuranneensa ihmeissään keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista.

– Minä olen miettinyt, että (kirjailija) Tuomas Kyröllä olisi tähän vastaus: ”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun maailma ei ole enää niin kuin ennen”, Kuoppamäki summaa tuntemuksensa avioliittolakikeskustelusta, viitaten Kyrön Mielensäpahoittaja-kirjaan.

Kuoppamäki asuu vakituisesti Saksassa, mutta on nyt marraskuussa alkaneella Ovi Jouluun -konserttikiertueella Suomessa.

Miten kappale Sininen ja valkoinen sai alkunsa? Mitä Jukka Kuoppamäki kertoi hengellisyydestä? Katso lähetys.

Lue myös:

    Uusimmat