Jukka Jalonen seisoo Marko Anttila -ulostulonsa takana – Leijonat-konkarikin otti kantaa: "Se on meidän kaikkien toive tässä"

Tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko 5:37
MTV Urheilu Pekingin olympialaisissa: Tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko.

Leijonien päävalmentajalla Jukka Jaloselle ei ollut maanantaina uutta kerrottavaa hyökkääjä Marko Anttilan koronatilanteesta. Valtteri Filppula harmittelee maajoukkuetoverinsa kohtaloa. 

Jalonen piti sunnuntaina kovasanaisen puheenvuoron Pekingin olympialaisissa koronakaranteeniin pakotetusta Anttilasta, joka on oireeton ja lääketieteellisin perustein terve. Kiinan viranomaisten käyttämät CT-raja-arvot estävät kuitenkin häntä liittymästä muun joukkueen mukaan. 

Jalonen kertoi, ettei ollut saanut eilisen jälkeen yhteydenottoja ulkopuolisilta tahoilta ulostuloonsa liittyen. Päävalmentajan puheenvuoro herätti myös kritiikkiä siksi, että Kiinassa on rikottu ihmisoikeuksia myös hyvin paljon vakavammalla tavalla kuin Anttilan tapauksessa. 

– Ei (lausuntoani) ole mitään syytä muuttaa. Ei täällä tietenkään ole ketään murhattu, mutta puhuinkin asioiden kunnioittamisesta. Ei ne yhdessä yössä muuttunut paremmiksi, Jalonen perusteli. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valtteri Filppula, 37, vastasi Anttila-aiheeseen pelaajiston puolelta. 

– Onhan se turhauttava tilanne. Hän on ollut terve, ja harmi, että tulee vielä sellaisia testejä, että hän joutuu jäämään sinne. Onneksi hän on hyvässä kunnossa, ja hän tulee olemaan iso apu (joukkueelle), kun pääsee sieltä pois. Toivottavasti mahdollisimman nopeasti, se on meidän kaikkien toive tässä, Filppula totesi. 

Leijonat aloittaa olympiaturnauksen ottelulla Slovakiaa vastaan torstaina Suomen aikaa kello 10.40. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.     

Lue myös:

    Uusimmat