Jukka Jalonen puhuu suoraan pestistä NHL:ssä – "Ei minun tarvitsisi muuttua valmentajana"

Leijonat maailmanmestaruuteen luotsannut Jukka Jalonen kommentoi NHL:ssä valmentamisesta kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

Jalosen osakkeet valmentajamarkkinoilla nousivat kohisten sen jälkeen, kun hän johdatti Leijonat maailmanmestaruuteen.

Leijonien kultajoukkueessa oli 18 ensikertalaista ja vain kaksi NHL-vahvistusta. Tämä sai kannattajat ja median jakamaan kritiikkiä ennen kisoja. 

Suomi kuitenkin kaatoi vahvempia joukkueita laadukkaamman joukkuepelaamisen ja pelitavan turvin.

Kisojen jälkeen moni jääkiekkoa seuraava ihminen vaati Jaloselle NHL-sopimusta ja nimenomaan päävalmentajasopimusta.

– Jokainen Euroopassa valmentava unelmoi NHL:stä, mutta se ei ole helppoa. Heillä on paljon valmentajia, eikä meillä ole historiaa valmentamisesta siellä. Siellä on myös pienempi kaukalo ja fyysinen peli on erilaisempaa. Mutta, kyllä, jos joku soittaa ja kysyy, olenko kiinnostunut, vastaan kyllä. Mutta ensi vuodeksi minulla on sopimus Suomen kanssa, Jalonen kommentoi IIHF:lle.

Jalonen kuitenkin uskoo, että itse valmentaminen ei varsinaisesti muutu kovinkaan paljoa, mutta muistuttaa NHL:n pelin erilaisuudesta verrattuna Eurooppaan. 

– Valmentaminen on varsin samanlaista, mutta NHL:ssä mennään enemmän pohjoinen-etelä-suuntaisesti. Siellä ei voi pelata ihan niin paljoa sivuttaissuuntaissa ja sinun pitää mennä enemmän maalille. Uskoisin kuitenkin, ettei minun tarvitsisi muuttua valmentajana kovin paljon.

 

Lue myös:

    Uusimmat