Mainos

Kärpät-pomo parjatusta Leijona-valmentajasta: "Pidän Lauria erittäin hyvänä valmentajana"

8:52

Paljon parjattu Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Lauri Marjamäki teki seurajoukkuevalmentajana loistavaa työtä Oulun Kärpissä kausilla 2013-2016. Mutta minkä takia Marjamäki ei menestynyt maajoukkueen valmentajana, vaikka Kärppä-vuodet olivat kultaiset?

Pääkuvan videolla Leijonien ja Sveitsin puolivälieräottelun huippuhetket.

MAINOS

MM-välierät la 19.5.
C More Sport 1 ja MTV3

16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Siitä osoituksena oli kaksi Suomen mestaruutta Kärppien koutsina (2014 ja 2015) ja yksi SM-pronssi (2016).  Marjamäki todella sai oululaisjoukkueen liitoon, eikä sitä ole Oulussa unohdettu. Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on yhä erittäin tyytyväinen Marjamäen työpanokseen Kärppä-aikana.

– Pidän Lauria erittäin hyvänä valmentajana, vaikka maajoukkueen tulokset ovat ohjanneet kritiikkiä Marjamäkeä kohti. Jos puhutaan ihan puhtaasti valmentajuudesta, niin se on Laurilla aivan huippuluokkaa. Kun ”Late” valmensi Kärppiä, niin intohimo, intensiteetti ja pedanttius olivat korkealla tasolla, kertoo Aho.

– Hän teki hartiavoimin päivittäin hommia, jotta sai joukkueeseen ja pelaajiin otteen ja sitä kautta menestyksen aikaiseksi. Hän loi myös joukkueellemme hyvin selkeän pelitavan. Varmasti jokainen pelaaja tiesi mitä jäällä täytyy tehdä. Tuossa on niitä kulmakiviä, miksi Marjamäki on niin hyvä seurajoukkuevalmentajana, Aho jatkaa.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen peräsimessä Marjamäen aikakausi oli tulosten valossa pettymys. Suuri kysymys kuuluukin, miksi Marjamäki on tehnyt seurajoukkuevalmentajana kovaa jälkeä, mutta maajoukkueessa ei tullut toivottua tulosta aikaiseksi?

– On vaikea sanoa yhtä ainoa asiaa mistä se johtuu. Parhaiten sen varmasti tietävät itse joukkueen valmentajat, pelaajat ja muut maajoukkueen mukana olleet henkilöt. Mutta maajoukkueessa valmentaminen on hyvin erilaista kuin seurajoukkuevalmentaminen. Maajoukkueessa ollaan pelaajien kanssa lyhyemmän aikaa yhdessä ja lyhyen projektin aikana pitää saa joukkueesta paras tulos irti. Ja onhan se karua, kun yksi huono erä turnauksessa voi musertaa joukkueen menestyksen. Niin kuin Suomelle kävi nyt MM-kisoissa, sanoo Aho ja viittaa Suomen tappioon puolivälierissä Sveitsille.

"Uskon, että molempien herrojen (Marjamäki ja Jalonen) vahvuudet on seurajoukkuevalmentamisessa"

Marjamäki ei halunnut jatkaa Leijonien peräsimessä, vaan siirtyy omasta halustaan seuraavaksi Jokerien KHL-joukkueen valmentajaksi. Samanlaisen päätöksen teki myös Marjamäen edeltäjä maajoukkueessa eli myös Oulun Kärpät- taustan omaava Kari Jalonen. Myös Jalonen keskittyi mielummin seurajoukkuevalmentamiseen ja valmentaa nykyään suurseura SC Berniä Sveitsissä.

– Uskon, että molempien herrojen (Marjamäki ja Jalonen) vahvuudet on seurajoukkuevalmentamisessa, missä ollaan jatkuvasti joukkueessa kiinni arjessa – toki en sano etteikö heillä olisi vahvuuksia myös maajoukkuevalmennuksessa. Heille molemmille seurajoukkueen valmentajana oleminen on oman itsensä näköinen pesti.

Aho toivoo Marjamäen onnistuvan Jokerien valmentajana.

– Tiedän, että ”Late” tulee tekemään hyvää työtä Jokereissa. Vaikea on tietenkin ennustaa, miten Jokerit tulee pärjäämään, mutta uskon että ”Late” tulee onnistumaan Jokereissa nyt kun hän pääsee taas kiinni seurajoukkueen valmentamiseen, Aho miettii.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.