Jukka Jalonen kiistää tulikuuman huhun – tässä on suunnitelma Leijonat-pestin jälkeen: "Se on varma"

Jukka Jalonen tarttuu Tapparan isoihin muutoksiin – jakaa kehut Rikard Grönborgin suuntaan 6:52
Jukka Jalonen tarttui SM-liigakauden alkumetreillä Tapparan isoihin muutoksiin – jakoi kehut Rikard Grönborgin suuntaan

Hämeen Sanomat uutisoi tiistaina, että Antti Pennasen valinta Leijonien seuraavaksi päävalmentajaksi on sinettiä vaille valmis. Paikalta väistyvä Jukka Jalonen linjaa MTV:n haastattelussa omat tulevaisuuden askeleensa.

Hämeen Sanomien mukaan Jääkiekkoliiton valmistelutyöryhmä esittää Pennasta Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi torstaina liittohallituksen kokouksessa. Tässä yhteydessä valinnan on tarkoitus varmistua. 

MTV Urheilu tavoitti maajoukkuekäskijän roolista ensi keväänä väistyvän Jukka Jalosen. Jalonen on ollut mukana seuraajansa valintaprosessissa taannoin aivan alkumetreillä kartoittamassa vaihtoehtoja. Mestarivalmentaja korostaa, ettei lopullinen päätöksenteko asiassa kuulu millään tavalla hänelle.

Leijonissa kolme MM-kultaa ja olympiavoiton vienyt Jalonen ei kommentoi Hämeen Sanomien uutista, mutta raottaa omia tulevaisuuden askelmerkkejään. 

– Ensisijaisesti ulkomailla haluan valmentaa. Aika näyttää, että missä. Se on ykkösprioriteetti, Jalonen sanoo. 

Mikäli nuija torstaina lyö liittohallituksen kokouksessa Pennasen valinnan merkiksi, on hänen valmentamansa Tampereen Ilves tilanteessa, jossa sen on etsittävä uusi pääkäskijä ensi kaudesta alkaen. Pennasen viime syksynä tekemä sopimus ulottuu kevääseen 2025 asti. 

Kotimaisessa kiekkokeskustelussa on noussut laajalti esiin spekulaatio, että Jalonen hyppäisi seuraajansa tilalle Ilveksen päävalmentajaksi ensi kaudella. Jalosella on merkittävää taustaa organisaatiosta. Hän on toiminut seurassa valmennuspäällikkönä 1980-luvulla ja päävalmentajana vuosina 1992–1994. 

Tuoreen lausunnon pohjalta tämä skenaario vaikuttaa kuitenkin epärealistiselta. 

Eli SM-liigaan, esimerkiksi Ilvekseen siirtyminen ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa?

– Ei, kyllä edelleen tähyän ulkomaille. Kyllä katson sen kortin ensin. Jos ei siellä tapahdu mitään, niin sitten voi aikanaan jotain muutakin tapahtua, mutta ei nyt ainakaan lähitulevaisuudessa, se on varma. 

Tässä vaiheessa Jalosen keskittyminen on täysin Leijonien alkavassa maajoukkuekaudessa. Hän kuitenkin toteaa, että konkretiaa maajoukkuepestin jälkeisen osoitteen tiimoilta ei tässä vaiheessa ole pöydällä. 

– Sittenhän se kauden edetessä selviää eri seuroissa, että mikä tarve on valmentajia hankkia.

Lue myös:

    Uusimmat