Ilves kirouksen kourissa SM-liigassa – Antti Pennanen kommentoi merkittävää ongelmaa: "Se on todella vaikeaa"

Lehdistötilaisuus: Ilves - KalPa 5:55
Ilves on hävinnyt kolmesti putkeen – tiistaina kuokkaan tuli KalPalta

Yhtenä suurimmista mestarisuosikeista jääkiekkoliigan aloittanut Ilves koki tiistaina kolmannen peräkkäisen tappion, kun KalPa haki Tampereelta kolme pistettä Kuopioon 2–1-voitolla. Kaikkiaan Ilves on onnistunut nappaamaan seitsemästä ottelusta vasta kolme voittoa. 

Edellisessä ottelussa TPS voitti Antti Pennasen valmentaman Ilves-joukkueen 3–0 ja sitä edellisessä Pelicans vei luvuin 3–1. Kolmen ottelun maaliero 2–8 on lohduton tilasto. Molemmat maalinsa Ilves on tehnyt ylivoimalla. Tasakentällisin joukkue on jäänyt ilman tulosta kaikissa kolmessa tappiopelissä.

– Se on todella vaikeaa. Maalipaikkojen luominen on ollut vaikeaa. Jokunen paikka pystyttiin sinne työntämään. Tehdään töitä noiden asioiden eteen, Pennanen sanoi ottelun jälkeen.

– Yritimme pitää kiekkoa hyökkäysalueella pitemmän ajan kuin mitä siinä onnistuimme. Vain (Petr) Kodytekin ketju pystyi siihen riittävästi. Olimme pehmeitä laitojen lähellä, Pennanen myönsi.

Katso Ilves–KalPa-ottelun lehdistötilaisuus pääkuvan videolta!

Ilvestä aiemmin edustaneet puolustajat tekivät vieraiden maalit. Kesken viime kauden tullut ruotsalainen puolustaja Filip Westerlund teki KalPan avausmaalin, kolme kautta 2019–22 seuraa edustanut Aleksi Elorinne teki voittomaalin. Se hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen.

– Pääsimme tänään paremmin tekopaikoille kuin edellisissä otteluissa ja saimme päätöserässä kiriäkin aikaan, mutta ylivoimalle emme päässeet, Pennanen pohti.

Ilves otti ottelun puolivälissä aikalisänkin tilanteessa 1–2, mutta lisämaaleja ei nähty.

KalPan kokoonpanosta puuttui kapteeni Tuomas Kiiskinen.

– Hän jäi Kuopioon parantelemaan pieniä kolhuja, KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen sanoi.

Maalikooste: Ilves - KalPa 4:46
KalPa haki vakuuttavan ryöstön Nokia Arenasta. Katso tästä ottelun kaikki maalit!

Lue myös:

    Uusimmat