Mestariluotsi täräytti: Jukka Jalosen Leijonat-paikka ei kiinnosta – sulki samalla myös oven SM-liigaan

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentaja Mikko Manner ei ole tällä haavaa kiinnostunut pääkäskijän paikasta Leijonissa. Manner linjaa tulevaisuudensuunnitelmansa tiukasti ulkomaan sarjoihin. Valmentaja pitää myös SM-liigaovea täysin suljettuna. 

Viime keväänä SHL-seura Brynäsistä ennenaikaisesti vapautettu Manner toimii tällä hetkellä kotipaikkakunnallaan Vaasassa juniorikiekkoilijoiden valmennushommissa, kyseessä on hänen mukaansa puhtaasti harrastustoiminta. 

– Työttömänä työnhakijana ollaan. Odotetaan seuraavaa mahdollisuutta, Manner kertoo MTV Urheilulle.

Mannerin katse ei ole edes vilahtanut SM-liigan suuntaan. Ruotsissa juuri ennen sarjakarsintoja päättynyt reissu jäi pahasti kesken. Kärpissä Suomen mestaruuden keväällä 2018 voittanut valmentaja kärkkyy uutta mahdollisuutta vain ulkomaan sarjoista. 

– En mä meinaa tällä kaudella missään nimessä valmentaa Suomessa. Vaikka mitä tapahtuisi.

Euroopan kiekkosarjat pyörähtivät juuri vasta käyntiin. Valmentajatontteja vapautuu tuttuun tapaan pitkin syksyä, kun projektit ja mestaruusjunat lähtevät väärään suuntaan. 

– Reissu jäi ulkomailla kesken, niin ei halua siitä antaa periksi. Missään nimessä ei ole urakehitys mielessä, vaan enemmänkin oma fiilis. Tuntuu sisäinen palo kaikista sopivammalta nyt siihen. 

Ei himoa Jalosen tilalle

Manner jatkaa alkaneella kaudella Leijonien valmennustiimissä. Hän on toiminut apurina koko Jukka Jalosen toisen Leijonat-pestin ajan. 

– Samalla tiimillä vedetään Jukan projekti loppuun. Antaumuksella ollaan siinä mukana, Manner kertoo. 

Jalosen aika Suomen päävalmentajana tulee päätökseen ensi keväänä Prahan MM-kisojen jälkeen. Suomalaisen jääkiekon kuumin valmentajapaikka on kiihkeän spekuloinnin kohteena. Pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja Manner on ollut mukana median maalailuissa, mutta poissulkee vaihtoehdon tässä vaiheessa itse. 

– Kyllä tähtäin on etsiä ulkomailta valmennuspaikkaa. Ainoa keskittyminen on nykyinen apuvalmentajan rooli Leijonissa. Ei ole kyllä itsellä vielä minkäänlaista himoa siihen Jukan tilalle. Enemmän haluan kokemuksia pärjäämällä maailmalle ensin, Manner linjaa. 

Joskus vielä Vaasaan

Taannoin Vaasan Sportiin myös taloudellisen panoksensa tuonut Manner näkee mahdollisena, että palaisi joskus päävalmentajaksi sinne, mistä kaikki alkoi. Manner toimi jo kaudella 2003–2004 Sportin Mestis-joukkueen apuvalmentajana. 

Sportin uuden urheilujohtajan Herkko Kosken taustatukena toimiva Manner haluaa kuitenkin tässä vaiheessa uraansa kasvaa ja oppia Suomen ulkopuolella. 

– Miksi ei tulevaisuudessa (Sportiin). Ei esimerkisi ensi vuonna vielä missään nimessä. Se ei kaipaa nyt meikäläisen persoonaa. 

Haastatteluhetkellä Manner on matkalla Suomi-sarja -joukkueen harjoituksiin vierailemaan. Hän kulkee kiekkokoutsin polkuaan päivä kerrallaan, arjesta nauttien. 

– Uskon, että kun on hyvä pelille, niin peli on hyvä sulle. 

Lue myös:

    Uusimmat