Jukka Jalonen jättää Leijonat, mutta mitä seuraavaksi? Menestysvalmentaja väläyttelee jopa pitkää odotusta

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja vaihtuu – tällaista johtajaa Leijonat-luotsi Jukka Jalonen toivoo 0:51
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja vaihtuu – tällaista johtajaa Leijonat-luotsi Jukka Jalonen toivoo.

Leijonien menestysvalmentaja Jukka Jalonen jättää maajoukkueen tämän kauden jälkeen. Mutta mitä seuraavaksi? Jalonen valotti asiaa MTV Urheilulle.

Jalonen ilmoitti viime keväänä, että hän ei jatka enää Leijonien päävalmentajana Tshekissä pelattavien MM-kisojen jälkeen. Kyseinen turnaus käydään ensi keväänä Prahassa ja Ostravassa.

Leijonat on ehtinyt jo valita Jalosen seuraajan, kun hänen paikalleen astelee nykyään Ilvestä valmentava Antti Pennanen

Entäpä Jalonen itse? Mitä hän meinaa tehdä seuraavaksi? Ja ennen kaikkea: onko hän lähtenyt jo etsimään uutta pestiä?

– Kyllä mulla on verkot vesillä, Jalonen ilmoittaa MTV Urheilulle.

– Aika näyttää, että mitä eteen tulee. En aio tehdä mitään hätiköityjä päätöksiä, ellei jotain erityistä tapahdu. Voi olla, että ratkaisut menevät kevään puolelle. Tai jos asian suhteen menee pidempään, niin sitten odotellaan kaikessa rauhassa ja katsellaan jääkiekkoa vähän eri perspektiivistä, Jalonen jatkaa. 

Jalosen mukaan hän hakee ensisijaisesti seurajoukkuevalmentajan tehtäviä. Jalosta yhdistettiin hetken aikaa Ilvekseen – nimenomaan Antti Pennaselta vapautuvalle paikalle. Iltalehden ja Ilta-Sanomien mukaan Ilveksen uusi päävalmentaja on kuitenkin nykyään Pelicansia luotsaava Tommi Niemelä.

Seurajoukkuetasolla Jalonen on valmentanut viimeksi Jokereita vuosien 2016–18 aikana. Ennen tätä hän valmensi puolentoista kauden ajan Pietarin SKA:ta. 

Leijonissa Jalonen, 60, on niittänyt hurjaa menestystä. Kolmen maailmanmestaruuden lisäksi hän on voittanut muun muassa olympiakultaa.

Jalonen ei kuitenkaan allekirjoita sitä, että hänellä olisi nyt valtavasti valinnan varaa.

– En sanoisi niin. Kyllä tässä pitää miettiä sitä, että jos johonkin lähtee, niin uudesta jutusta pitää aidosti innostua. Niin, että motivaatio on jo lähtökohtaisesti kohdallaan. Se voi tulla eri asioista – ei pelkästään siitä, että menee johonkin huippusarjaan tai huippujoukkueeseen. Eikä esimerkiksi raha ole ainoa autuaaksi tekevä asia. Ei missään nimessä, Jalonen pohtii.

Jalosen luotsaama leijonajoukkue on tulessa ensi viikolla Tampereella, kun Suomi kohtaa Karjala-turnauksessa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin. 

Lue myös:

    Uusimmat