Jukka Jalonen Jokereiden hurjasta poissaoloaallosta: "Onhan tuo sillä tavalla erikoista"

Jokerit joutui lähtemään neljänteen KHL:n läntisen konferenssin välieräotteluun TsSKA:ta vastaan ilman lukuisia avainpelaajia. Tiistain ottelussa Jokerit jätti vahvan panoksen jäälle, mutta se ei riittänyt voittoon asti. TsSKA kun oli parempi lukemin 2-1.

Poissaolot rassasivat erityisesti puolustusta, johon piti hakea apuja hyökkäyksen puolelta. Tomi Mäki ja Petteri Wirtanen olivat paikkaamassa, kun peräti viisi puolustajaa oli sivussa.

Tätä Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen joutui omalta osaltaan ihmettelemään.

– Onhan tuo sillä tavalla erikoista, että viikko sitten kun (Antti) Pihlström tuli kehiin, meillä oli 24 kenttäpelaajaa. Nyt oli 17. Aika nopea hävikki, mutta eihän sille mitään voi, Jalonen sanoi pelin jälkeen.

– Pelattiin kuitenkin hyvä peli niillä, jotka olivat paikalla. Pystyttiin taistelemaan voitosta, mikä oli hyvä juttu. Eivät nuo poissaolot vaikuttaneet pelaamiseen, eivätkä saa vaikuttaa jatkossakaan, Jalonen jatkoi.

Omalta uralta Jalonen ei muista samanlaista nopeaa poissaoloaaltoa.

– Ei tule heti kyllä mieleen.

– Tuo on asia, mihin ei voi vaikuttaa, eikä sitä kannata hirveästi mietiskellä. Pitää vain keksiä, että miten saadaan maksimi irti siitä ryhmästä, joka on kentällä. Tänään oltiin aika lähellä sitä.

– Pikkuisen jäi ylivoima piippuun. Se vähän harmittaa kyllä, Jalonen sanoi.

– Muuten oli hyvä taistelu.

Ottelun ratkaisu tuli kolmannessa erässä, kun ajassa 49.09 kiekko pomppi eri pelaajien kautta Jokerit-vahdin Karri Rämön selän taakse. Osuma merkattiin lopulta Sergei Andronovin nimiin.

Jokereiden päävalmentaja Jalonen jakoi kehuja paikkaajille. Muun muassa Mäelle, joka luuti moitteettomasti peräpäässä.

– Hänellä on ollut taukoa pelaamisesta, mutta hän hoiti hommansa erittäin hyvin, Jalonen kehui.

Torstaina sarja on katkolla TsSKA:lle. Pakkovoiton metsästykseen Jalonen suhtautuu rauhallisin mielin.

– Palautellaan mieleen se, millä tavalla on pelattu ja miten on saatu se oivallinen tunnetaso. Näinhän se joukkuepeleissä menee. Ollaan päästy kuitenkin sinne, minne ollaan henkisesti haluttu päästä. Pitää vain pysyä siellä.

– En epäile yhtään, etteikö siihen pystyttäisi, Jalonen sanoi, ennakoiden jo torstain peliä.


Lue myös:

    Uusimmat