Jukan piti kuolla kolarissa vuonna 2006, mutta selvisi – kerää nyt rahaa lapsille ja vanhuksille: Katso, minkälaisen haasteen hän heittää parvekkeeltaan!

4:07
Jukka haluaa innostaa suomalaisia liikkumaan Minuuttiveto-hyväntekeväisyyskampanjan avulla.

Kuolemantuomion saanut Jukka selvisi vakavasta onnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla hengissä. Nyt hän innostaa suomalaisia liikkumaan poikkeusoloissa Minuuttiveto-hyväntekeväisyyskampanjansa avulla. Haasteen on saanut myös tasavallan presidentti Niinistö.  

Sillä matkalla piti yhdistyä työ ja huvi. Niin ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua, sillä matka sai järkyttävän käänteen jo sen ensimetreillä. 

Video: Jukka kertoo vuonna 2006 tapahtuneesta vakavasta onnettomuudesta.

Jukka Stolt matkusti ystävänsä kanssa Intiaan vuonna 2006, kun linja-auto yllätti autolla matkassa olleet kaverukset. 

– Ajoimme ikään kuin seinään. Minä loukkaannuin luultavasti pahiten, mutta me kaikki selvisimme kuitenkin hengissä. Tosin sillä verukkeella, että olin Intiassa kolmessa sairaalassa ja minut vaivutettiin koomaan.

– Kun minut siirrettiin Suomeen, lapsilleni sanottiin, ettei ole mitään mahdollisuutta selvitä – sain siis kuolemantuomion, Jukka kertaa tapahtumia.

Liikunta pelasti kuolemalta

Vasten kaikkia odotuksia Jukka selvisi kuitenkin hengissä, mutta pahoin vammoin. Hän sai muun muassa vakavan aivo- ja selkäydinvamman, minkä lisäksi hänen selkänsä on rakennettu uudelleen titaanilla. 

Vaikka lääkärit eivät osanneetkaan antaa diagnooseja kaikkiin onnettomuuden aiheuttamiin vammoihin, yhdestä asiasta he olivat yhtä mieltä: Jukka pelastui varmalta kuolemalta liikunnan avulla – olihan mies harrastanut liikuntaa aktiivisesti pikkupojasta lähtien. 

– Olen aina tykännyt pitää huolta kunnostani. Lapsena kiipeilimme poikien kanssa puissa, ja minä taisin aina kiivetä korkeimmalle oksalle, Jukka muistelee naurahtaen.

Poikkeusolot eivät ole este liikkumiselle

Suoranaiseksi ihmeeksikin kehuttu Jukka kehottaa suomalaisia liikkumaan koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta.

Jukka on rakentanut omalle parvekkeelleen pienimuotoisen kuntosalin, jossa hän ylläpitää kuntoaan yllä. Samanlaisiin luoviin ratkaisuihin hän tsemppaa myös kaikkia suomalaisia. 

– Eihän parempaa ole kuin oma kunto ja terveys. Omaan itseensä ja terveyteensä voi satsata niin paljo – vain mielikuvitus on rajana. 

Korona on vakava asia ja se täytyy ottaa vakavasti. Minä kuitenkin uskon tietäväni, mitä on karanteeni ja eristys, Jukka alustaa. 

Onnettomuuden jälkeen Jukkaan iski kolme erilaista sairaalabakteeria, jotka olivat nekin hengenvaarallisia. 

– Yksi riittää tappamaan, ja tässä minä olen hengissä. Kerran yksi tällainen pöpö villiintyi ja lähdin taksilla Peijaksen sairaalaan. Minulle rakennettiin Peijaksen autotalliin oma eristyshuone, hän kertaa.

Hyväntekeväisyyttä liikunnan avulla

Samalla, kun Jukka innostaa ihmisiä liikkumaan, hän kerää rahaa lapsiperheille ja senioreille Minuuttiveto-hyväntekeväisyyskampanjan avulla yhdessä olympiamitalisti Kaarlo Maaningan kanssa. 

– Tämä on eräänlainen protesti, ettei kannata heittää pyyhettä kehään, kyllä me keinot keksitään. Ennen urheilukisoja pidetään yleensä korkean paikan leiri, ja kukaanhan ei voi kieltää meitä järjestämästä korkean paikan leiriä omalla parvekkeellani, Jukka kertaa kampanjan ideaa. 

– Haastamme jokaisen haastamaan itseään pikkasen enemmän. Haaste on mennyt maamme ylintä johtoa myöten. Toivottavasti myös presidentti Sauli Niinistö haastaa itsensä, sitä odotamme kovasti. 

Jukka ja Kaarlo vetivät Minuuttiveto-treenin Jukan asunnon parvekkeella viime perjantaina – samalla ottamalla leikkimielisesti mittaa toisistaan.

Miltä Jukan ja Kaarlon korkean paikan leirillä näytti? Katso ylläolevalta videolta!

Voit tutustua tarkemmin Minuuttiveto-hyväntekeväisyyskampanjaan täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja