Juho Hänninen näkee Toyotan WRC-kuskissa ison potentiaalin – "Ei pelkää mitään"

Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta on ottanut uuden askeleen kohti rallin MM-sarjan huippua tällä kaudella.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Viiden ajetun MM-rallin jälkeen Katsuta on sarjassa viidentenä ajettuaan kaikissa ralleissa pisteille. Ruotsin lumilla helmikuussa sekä Portugalin soralla toukokuussa japanilainen oli neljäs. Portugalissa oli lähellä myös uran toinen palkintosija, mutta Hyundain konkarikuski Dani Sordo nipisti kolmanneksi 2,1 sekunnin turvin.

Katsutan valmentajana toimiva entinen WRC-kuski Juho Hänninen kokee japanilaisen kypsyneen selvästi kuljettajana.

– Näen "Takan" potentiaalin aika korkealla. Olen hänen kyydissään istunut paljon, ja siitä ei ole epäilystä, etteikö hän osaisi ajaa hemmetin kovaa. Hän ei myöskään pelkää mitään, Hänninen kehuu MTV Urheilulle.

– Tänä vuonna selkeä kasvunmerkki on ollut, että hän on malttanut ajaa omaa vauhtiaan. Esimerkiksi Portugalissa Taka ajoi kaksi päivää kilpaa Sordoa vastaan, mutta ei silti lähtenyt ajamaan yli, vaan ajoi niin, mikä hyvältä tuntui.

Tällä viikolla MM-pisteistä kaasutellaan Kenian haastavilla erikoiskokeilla. Viime juhannuksena Katsuta juhli Keniassa uran ensimmäistä podiumia ajettuaan toiseksi. Hänninen kehottaa suojattiaan silti malttiin.

– Ne kasvunmerkit, mitä nyt on nähty, ovat hyvin tärkeitä. Se on erittäin järkevä lähestymistapa, että etsii sen rutiinivauhdin ja nostaa sitä pikku hiljaa kovemmaksi. Tänä vuonna hänellä on hermo pitänyt hienosti.

Hänninen matkustaa japanilaiskuljettajan mukana MM-ralleissa antaen neuvoja tilanteen mukaan.

– Asvaltilla yhteistyön tekeminen on helpompaa, kun voi itsekin ajaa pätkät läpi ja siirtymillä on sitten aikaa jutella niistä. Soralla mietimme aika paljon yhdessä insinöörien kanssa, että mitä säätöjä kokeillaan tietenkin aina suhteutettuna kisatilanteeseen, Hänninen selvittää.

– Soralla on ehkä tärkeintä, että Taka saa mahdollisimman paljon ajatuksia pois säädöistä ja voi keskittyä vain ajamiseen.

Hänninen toimii myös Toyotan WRC-tallin testikuskina. Ne työt ovat kuitenkin hektisen MM-kauden aikana jääneet vähemmälle.

– Viimeiset kaksi kuukautta ovat aikataulullisesti olleet niin tiukkoja, että ei ole mitään mahdollisuutta eikä resurssia ajaa Suomessa testiä. Ei se myöskään palvele tämän hetken ralleja ollenkaan. Katsotaan sitten kesällä, ajetaanko jotain, sillä vähän sarja hengähtää Viron ja Suomen kisojen välissä. Sen jälkeen kun taas lähtee menemään, on se kovaa settiä marraskuulle saakka, Hänninen kertoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat