Juhlakalu Mikko Rantanen! Suomalaistähti palasi tehoille komealla tavalla

Mikko Rantanen jälleen pisteille 0:40
Videolla Tulosruudun kuvaa Mikko Rantasen maalista Montrealia vastaan.

NHL-jääkiekkoliigan pistepörssiä johtava Colorado Avalanchen Mikko Rantanen palasi yhden pisteettömän ottelun jälkeen tehokantaan komealla tavalla, kun Montreal Canadiens kaatui lukemin 2–1. Ottelu oli Rantaselle NHL:n runkosarjassa juhlavasti uran 200:s.

Rantanen (1+1) oli mukana Coloradon molemmissa maaleissa, ja iski ensin tärkeän 1–1-tasoituksen toisessa erässä. Ketjukaveri Nathan MacKinnon pääsi väliin Montreal-maalivahti Carey Pricen syöttöyritykseen aivan maalin edessä, ajautui vauhdilla kulmaan ja jakoi kiekon maalille nousseelle Rantaselle, joka tuikkasi laatan pussiin.

Rantanen oli sen jälkeen MacKinnonin kanssa tarjoilemassa alustusta superketjun kolmannelle lenkille Gabriel Landeskogille, joka löi oman kutinsa irtokiekon ilmasta häkkiin ja siirsi Coloradon kolmannessa erässä 2–1-johtoon.

Rantanen on paaluttanut tällä kaudella 35 ottelussa taululle pinnat 16+42=58. Ero NHL:n pistepörssin kakkoseen, ketjukaveri MacKinnoniin, säilyi kolmessa pisteessä.

Syöttöpörssissä Rantasen kaula kakkoseen, 39 syöttömerkintää kirjauttaneeseen Winnipeg Jetsin Blake Wheeleriin, on niin ikään kolme pinnaa.