Mainos

Juhannusmyräkkä vienyt sähköt lähes 20 000 kodilta – katkoihin varauduttava läpi juhlapyhien

Sähkökatkokartasta ilmenee, että juhannusaattona noin neljältä iltapäivällä 19 535 kotitaloutta on ilman sähköä 88 kunnassa.

Järvi-Suomen Energia kertoo tiedotteessaan, että juhannusmyräkkä katkoo sähköjä sähköyhtiön jakelualueella. Energiayhtiö kertoo nostaneensa valmiustilaansa sähkövikojen korjaamiseksi.

– Voimakkaimmillaan myrskypuuskien ennustetaan olevan perjantai-iltapäivästä alkaen. Asiakkaiden on syytä varautua sähkönjakelun keskeytyksiin koko juhannuspyhien ajan, yhtiö varoittaa.

Sähköverkkoyhtiöistä myös Caruna ja Elenia kertovat varautuneensa myrskypuuskien aiheuttamiin sähkökatkoksiin juhannuksena.

Sähköttömiä kotitalouksia oli kello yhden aikaan iltapäivällä 6 154 42 kunnan alueella. Yhdentoista aikaan aamulla sähköttä oli noin 4 500 kotia.

Sähköverkolle kaatunutta puuta ei kannata siirtää itse

Juhannuksen menoliikenteessä autoilijoiden kannattaa ottaa huomioon, että tuulenpuuskat voivat olla voimakkaita aukeilla alueilla.

– Jos maastot ovat sopivia, voi olla sivutuulta. Tietenkin tuulenpuuskat voivat myös kaataa puita, sanoo päivystävä meteorologi Sini Tenhunen Ilmatieteen laitokselta.

Järvi-Suomen energia muistuttaa tiedotteessaan, että mikäli myrsky kaataa puita sähkölinjojen päälle, niitä ei saa yrittää poistaa omatoimisesti sähköiskun vaaran vuoksi. Sähkölinjaan nojaavista puista voi ilmoittaa yhtiön vikapalveluun.

Sähkökatkojen ajantasaista tilannetta voi seurata Sähkökatkokartasta.

22.06.2018 kello 12.57. Juttua on muokattu. Juttuun päivitetty ajantasainen sähkökatkojen määrä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.