Juhannuksen sää on vielä kysymysmerkki, mutta sitten lämpenee ja kunnolla! Näin "lämmin signaali" valtaa Suomen

Juhannuksen sää edelleen kysymysmerkki – sen jälkeen lämpenee 3:04
Katso tulevan viikonlopun sää! Aurinkoa ja sateen ropinaa luvassa

Juhannuksen sää on vielä mysteeri. Juhannuksen jälkeen ”lämmin signaali” ottaa kuitenkin pohjolan haltuunsa, kertoo meteorologi Liisa Rintaniemi.

Juhannusviikonlopun säätä on vielä vaikea ennustaa, sillä erilaiset ennustusmallit näyttävät jopa päinvastaisia lukemia. Se on kuitenkin varmaa, että sää jatkuu vaihtelevissa merkeissä.

– Tuore kuukausiennuste näyttää, että sää jatkuu viileissä merkeissä (juhannuksena), Rintaniemi valottaa.

– Juhannusviikonlopun sään malli vaihtelee kovasti. Ennuste kertoo, että on vaihtelevaa kesäsäätä. Ensi viikolla on kuitenkin keskimääräistä viileämpää (kesäsäätä) luvassa.

Varma lämpö kuun lopulla

Kesän ystäville Rintaniemellä on kuitenkin iloisia uutisia. Vaikka juhannuksena paleltaisi, on lämmin helpotus tulollaan.

Tuore kuukausiennuste näyttää selkeän suunnan juhannuksen jälkeiselle ajalle. ”Lämmin signaali” kiepauttaa lämpötilat päälaelleen Euroopassa.

– Aika voimakas lämmin signaali alkaa vallata pohjolaa ja samalla katoaa Välimeren lämpöisyys. Vaihdetaan osia. Korkeapaine on vahvistumassa Pohjois-Eurooppaan, ja matalapaineet alkavat kiertämään Etelä-Euroopassa, Rintaniemi avaa.

– Juhannuksen jälkeen voi alkaa tuollainen keskimääräistä lämpöisempi jakso.

Luvassa voi olla jopa helteitä, mutta mukaan voi mahtua myös kuurosateita. Lämpövyöryn ennuste tarkentunee ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat